Titular notícies

PUBLICADES les BASES del TERCER CONCURS de PODCAST - CONTES del MÓN!

Dilluns 17 Octubre 2011


Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social després del període d'inscripció publiquen les bases del 3er "Concurs de podcast - Contes del Món". Una iniciativa que s'obre a les comunitats educatives del territoris de parla catalana que han formalitzat la inscripció: gairebé una cinquantena! D'aquesta manera més de 2.000 infants i joves de diverses comarques de Catalunya, Illes Balears i del País Valencià escoltaran i ens contaran el món a través dels seus audiocontes, textos i dibuixos. Un material que podreu trobar a "Escoltar", a les diferents "Ràdios amigues" que periòdicament emeten els contes, a les "Diades dels Contes del Món" animades per membres de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo, i al "Llibre i disc dels Contesdelmon.org".

 
Les principals novetats de les bases en són tres: La primera, s'obre la participació als territoris de parla catalana, La segona, cal haver fet una inscripció i el pagament de 50 euros de quota, i la tercera, la creació d'un blog comunitari per als centres educatius i joves participants al concurs: "La vostra experiència".

Des de COMSOC us animen a enregistrar contes del món en mp3 i a il·lustrar cadascun de les obres sonores participants. Històries que poden parlar de relacions de Comerç Just. Pel que fa a la tramesa del material s'haurà de fer a través d'un formulari i de la comunitat. Per això és imprescindible que els docents es registrin amb un perfil d'usuari.

Com en les anteriors convocatòries, "La música del conte haurà de ser de creació pròpia o pertànyer a la família de la música lliure." i us faciliten la plana "Suport" per orientar-se amb els temes tècnics i anar a pams.
logo contes del mon

El període de participació s'obre el dilluns 17 d'octubre i i es tanca el divendres 9 de desembre del 2011. Una altra novetat hi ha respecte a la votació. Aquesta vegada primer votarà el jurat. Un jurat format per professionals de la ràdio i representats d'ONL (Organitzacions No Lucratives) resoldran el dilluns 19 de desembre els 50 contes finalistes que optaran a ser publicats en el tercer "Llibre i disc dels Contesdelmon.org”.

Posteriorment hi haurà una setmana de votació online a través de www.contesdelmon.org : del dilluns 19 de desembre al divendres 23 de desembre. El jurat popular online triarà els 24 contes finals que integraran el material. El resultat de la votació popular es donarà a conèixer el dimecres 28 de desembre.
Per cert, us recomanem la primera i segona edició del llibre i disc, doncs són excel·lents referents per escoltar, llegir i veure quin tipus de contes han estat els finalistes. Reserva'ls online!

Treballeu amb estima i tenint cura d'utilitzar un llenguatge radiofònic en les vostres històries. A partir del mes de gener del 2012 els contes participants en el tercer "Concurs de podcast - Contes del Món" s'emetran setmanalment en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet i en altres "Ràdios amigues" com Ràdio 4, Mataró Ràdio i Ràdio Ciutat de Badalona.

Ens agrada recordar que els animadors i conta contes de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo van ser els primers en enregistrar contes per a Contesdelmon.org. Trobareu les aventures del "Abiyoyo", de "L'home del sac", de la "Cuca de llum", de la "Faula xinesa", i de molts més a "Contes de mostra". Més endavant vam rebre relats sonors de diversos artistes musicals que han compartit en mp3 contes com el capverdià "Blimundo", el brasiler "Saci Pererê", el taiwanès "Illes del paradís", i el nord americà "Conte del seny i la saviesa". Trobareu els contes a "Contes d'artistes musicals".

En aquest repàs, no es pot deixar d'esmentar
els "Contes participants": els 67 contes de les comarques barcelonines que van participar en la primera convocatòria del concurs, i els 161 que ho van fer en la segona procedents en aquesta ocasió de les comarques catalanes.
 
 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies