Titular notícies

ONG i COL·LECTIUS, esteu CONVIDADES a ser AMIGUES del CONCURS dels CONTESDELMON.ORG!

Dimarts 4 Desembre 2012

Una de les grans novetats de la quarta edició del “Concurs de podcast – Contes del Món” és promoure la relació entre els centre educatius participants i ONG. Optativament les escoles i instituts dels Països Catalans, i les comunitats catalanes que viuen a l'exterior, poden triar treballar els seus contes amb l'assessorament d'organitzacions sense ànim de lucre que tenen llaços de cooperació amb diferents pobles de la Terra, en especial amb països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH). Com per exemple ja han fet l'Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat i la Fundació Contes pel Món.


Obrim la participació a col·lectius del tercer sector perquè creiem fermament que o treballem en xarxa i de forma col·laborativa o no serem, i perquè des de COMSOC - Comunicació Social ens agradaria que la mainada s'apropi al coneixement i l'experiència de treballar en el terreny. Un terreny que coincidirà amb els paisos protagonistes de les seves històries sonores.

Si voleu participar com a "ONG amigues" en el Concurs de www.contesdelmon.org del curs escolar 2012/13 ompliu el formulari d'inscripció.
fcm sant boi de llobregat
  La FCM a Sant Boi de Llobregat
Aquests són els centres educatius d'enguany que volen treballar amb ONG
  • Col·legi  Cor de Maria (Maó)
  • Col·legi Sant Josep de Navàs (Navàs)
  • Institut XXV Olimpíada (Barcelona)
  • Col·legi Jaume El Conqueridor (Catarroja)
  • Escola Margarida Xirgu (Badalona)
  • CEIP Carles Salvador (Barxeta)
  • Escola Sant Esteve de Guialbes (Sant Esteve de Guialbes)
  • CEIP Germans Ochando (Almassora)
  • Institut Marta Mata (Montornès del Vallès)

Tres anys, en síntesis....

En el primer “Concurs de podcast – Contes del Món”, obert durant el curs 2009/10 a les comunitats educatives de la província de Barcelona, hi van participar 67 contes de 24 centres educatius de 16 pobles diferents. En el mateix curs escolar van “Dibuixar pels Contes del Món” 24 grups classe de 8 centres educatius de L'Hospitalet de Llobregat. El resultat material, el primer “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”.

En la segona edició, oberta durant el curs 2010/11 a les comunitats educatives de Catalunya, hi han participat 161 contes (escrits, gravats i dibuixats) de 46 centres educatius de 39 municipis catalans. El resultat material, el segon “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”.

En la tercera edició dinamitzada durant el curs 2011/12 les comunitats educatives dels Països Catalans han participat amb 163 contes procedents de 46 centres educatius de 36 municipis. El resultat material, el tercer “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”. A continuació podeu escoltar els "Contes participants".

contes del mon contes del mon tercer contes del mon
PRIMER CONCURS (2009/10)
67 contes participants
SEGON CONCURS (2010/11)
161 contes participants
TERCER CONCURS (2011/12)
163 contes participants

En les tres edicions del Concurs dels Contesdelmon.org han participat 93 escoles i instituts dels Països Catalans. O en altres paraules, més de 4.000 infants i joves han elaborat gairebé 400 contes en àudio, text i dibuix, unes obres col·lectives que els han permès escoltar i contar el món! Podeu veure les imatges d'aquesta evolució del concurs a "Xifres".

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies