Titular notícies

AMPLIACIÓ del TERMINI d'INSCRIPCIÓ del IV CONCURS de PODCAST - CONTES del MÓN

Dimarts 23 Octubre 2012

Per tal de facilitar la participació al 4rt "Concurs de podcast - Contes del Món" ampliem el termini d'inscripció fins al divendres 23 de novembre. Aquest inici de curs com a comunitat educativa hem tingut molts fronts oberts i tenint en compte que molts centres educatius es poden animar a participar durant el segon trimestre, hem pres aquesta decisió. Hores d'ara més de vint comunitats educatives dels Països Catalans i una de Suïssa ja s'han inscrit. Anima joves i mestr@s a participar en aquesta iniciativa humana!

Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social animen als centres educatius i alumn@s de Primària i Secundària dels territoris de parla catalana i les comunitats catalanes que viuen a l'exterior a enregistrar en mp3 contes arrelats als pobles de la Terra. Si els vostres contes estan entre els 24 finalistes formaran part del “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”, i només per participar els emetran diverses “Ràdios amigues”. A més els podran explicar per viles i ciutats animadors de l'AMAPEI en l'espectacle “Diada dels Contes del Món”. Podeu omplir el formulari d'inscripció! És una experiència de conte!

Les inscripcions que hem rebut fins al divendres 19 d'octubre corresponen a les comunitats educatives que compartim a continuació. Comptem amb la participació de les quatre províncies del Principat, de dues del País Valencià, d'una de les Illes Balears i per primera vegada la participació exterior de joves residents a Suïssa.
participa contes del mon

Clica damunt i comparteix la imatge "Anima't a participar!"
   
CATALUNYA  
Barcelona
Escola Margarida Xirgu de Badalona
Escola OSCUS de Barcelona
Institut Joan Fuster de Barcelona
Institut Vall d'Hebron de Barcelona
Institut Doctor Puigvert de Barcelona
Institut Ernest Lluch de Barcelona
Col·legi Sant Antoni Maria Claret de Cornellà de Llobregat
Escola El Sitjar de Linyola
Col·legi Sant Josep de Navàs
Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet
Institut Numància de Santa Coloma de Gramenet
Escola Ignasi Iglesias de Tordera

Girona
Escola Sant Esteve de Guialbes
Centre Escolar Empordà de Roses

Lleida
Institut Torre Vicens de Lleida
Tarragona
Institut Roquetes de Roquetes

PAÍS VALENCIÀ
Castelló de La Plana
Escola Germans Ochando d'Almassora
Escola Sebastian Elcano del Grau de Castelló

València
Escola Jaume el Conqueridor de Catarroja


COMUNITATS CATALANES A L'EXTERIOR
Escoleta del Centre Català de Basilea (Suïssa)


ILLES BALEARS
Menorca
Col·legi Cor de María de Maó
 


Un 4rt concurs d'audiocontes ple de novetats...

La quarta edició del concurs que combina cultura popular de tradició oral i noves tecnologies de la comunicació, llengua catalana i cultures nouvingudes, ve carregada d'interessants novetats que esbossem a continuació i d'un formulari online d'inscripció:

a) Ampliació del termini de participació

El període de participació dels darrers tres concursos ha estat condicionat pels requisits de les convocatòries de les subvencions públiques que ens exigien acabar el concurs al mes de desembre. Ara, lliures d'aquests impediments i conscients que el temps de treball a l'aula era molt ajustat, ampliarem el termini a dos trimestres. És a dir que els àudios, els textos i els dibuixos dels contes els podreu enviar a finals del segon trimestre.
contes del mon

b) Comunitats catalanes que viuen a l'exterior

En el primer concurs, escoles i instituts de la província de Barcelona. En el segon, comunitat educativa de Catalunya. En el tercer, tots els territoris de parla catalana. I en el quart, la mainada dels Països Catalans i de les comunitats catalanes que viuen a l'exterior. En aquests quatre anys de forma progressiva hem augmentat la base social participant i ho volem continuar fent, per tal d'escoltar i contar el món més i millor! Les Comunitats Catalanes de l'Exterior són entitats privades constituïdes per catalans o catalanòfils arreu del món (casals, associacions, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que la Generalitat de Catalunya ha reconegut.
comunitats catalanes exterior
c) Agermanament entre centres educatius

Optativament els centres educatius poden postular-se com a escoles amb voluntat d'agermanament, és a dir, amb la voluntat d'establir una relació d’intercanvi amb un altre centre educatiu participant al Concurs dels Contesdelmon.org. Un intercanvi per compartir recursos materials i emocionals: compartir és molt més que un simple canvi de cromos, comporta una apropament afectiu entre alumnes i docents que estimula l'aprenentatge i el reconeixement de la feina feta. Quan feu la inscripció amb aquesta opció us explicarem amb més detall la proposta d'agermanament.
fitxa escola

d) Contacte amb ONL

Optativament podem posar en contacte centres educatius amb organitzacions sense ànim de lucre que tenen llaços de cooperació amb diferents pobles de la Terra, en especial amb països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH). Com per exemple ja han fet l'Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat i la Fundació Contes pel Món. El resultat de la seva col·laboració s'ha concretat en dos contes sobre moçambic que formen part del tercer "Llibre i disc dels Contesdelmon.org".
fundacio contes pel mon


El darrer dia per inscriure's al 4rt "Concurs de podcast - Contes del Món" és el divendres 23 de novembre, però no us adormiu. 


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies