Titular notícies

QUEDEN 10 DIES per INSCRIURE'S al 4rt CONCURS de PODCAST dels CONTESDELMON.ORG

Dilluns 8 Octubre 2012

El divendres 19 d'octubre és el darrer dia per inscriure's al 4rt "Concurs de podcast - Contes del Món. 4.000 joves i 100 centres educatius ja han participat en anteriors edicions d'aquesta iniciativa que convida a crear audiocontes per conèixer món. La quarta edició, que està oberta a les comunitats educatives dels Països Catalans i a la mainada que viu a l'exterior, presenta quatre novetats destacades: amplia la participació a nivell territorial i temporal, i facilita la cooperació entre les mateixes comunitats educatives i també amb ong's. Diverses escoles i instituts de Badalona, Barcelona, Linyola, Tordera, i Sant Vicenç de Castellet ja s'han inscrit, i vosaltres?


Així doncs durant el curs 2012/13 animen als centres educatius i alumn@s de Primària i Secundària dels territoris de parla catalana i de l'exterior a enregistrar en mp3 contes arrelats als pobles de la Terra. Si els vostres contes estan entre els 24 finalistes formaran part del “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”, i només per participar els emetran diverses “Ràdios amigues” i a més els podran explicar per viles i ciutats animadors de l'AMAPEI en l'espectacle “Diada dels Contes del Món”. Des d'ara ja podeu omplir el formulari d'inscripció! Teniu temps fins al divendres 19 d'octubre, però no espereu al darrer moment.


Un, dos, tres, quatre... acció!

En el primer “Concurs de podcast – Contes del Món”, obert durant el curs 2009/10 a les comunitats educatives de la província de Barcelona, hi van participar 67 contes de 24 centres educatius de 16 pobles diferents. En el mateix curs escolar van “Dibuixar pels Contes del Món” 24 grups classe de 8 centres educatius de L'Hospitalet de Llobregat. El resultat material, el primer “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”.

En la segona edició, oberta durant el curs 2010/11 a les comunitats educatives de Catalunya, hi han participat 161 contes (escrits, gravats i dibuixats) de 46 centres educatius de 39 municipis catalans. El resultat material, el segon “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”.

En la tercera edició dinamitzada durant el curs 2011/12 les comunitats educatives dels Països Catalans han participat amb 163 contes procedents de 46 centres educatius de 36 municipis. El resultat material, el tercer “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”. A continuació podeu escoltar els "Contes participants".

contes del mon contes del mon tercer contes del mon
PRIMER CONCURS (2009/10)
67 contes participants
SEGON CONCURS (2010/11)
161 contes participants
TERCER CONCURS (2011/12)
163 contes participants


Un 4rt concurs d'audiocontes ple de novetats...

La quarta edició del concurs que combina cultura popular de tradició oral i noves tecnologies de la comunicació, llengua catalana i cultures nouvingudes, ve carregada d'interessants novetats que esbossem a continuació i d'un formulari online d'inscripció:

a) Ampliació del termini de participació

El període de participació dels darrers tres concursos ha estat condicionat pels requisits de les convocatòries de les subvencions públiques que ens exigien acabar el concurs al mes de desembre. Ara, lliures d'aquests impediments i conscients que el temps de treball a l'aula era molt ajustat, ampliarem el termini a dos trimestres. És a dir que els àudios, els textos i els dibuixos dels contes els podreu enviar a finals del segon trimestre.
contes del mon

b) Comunitats catalanes que viuen a l'exterior

En el primer concurs, escoles i instituts de la província de Barcelona. En el segon, comunitat educativa de Catalunya. En el tercer, tots els territoris de parla catalana. I en el quart, la mainada dels Països Catalans i de les comunitats catalanes que viuen a l'exterior. En aquests quatre anys de forma progressiva hem augmentat la base social participant i ho volem continuar fent, per tal d'escoltar i contar el món més i millor! Les Comunitats Catalanes de l'Exterior són entitats privades constituïdes per catalans o catalanòfils arreu del món (casals, associacions, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que la Generalitat de Catalunya ha reconegut.
comunitats catalanes exterior
c) Agermanament entre centres educatius

Optativament els centres educatius poden postular-se com a escoles amb voluntat d'agermanament, és a dir, amb la voluntat d'establir una relació d’intercanvi amb un altre centre educatiu participant al Concurs dels Contesdelmon.org. Un intercanvi per compartir recursos materials i emocionals: compartir és molt més que un simple canvi de cromos, comporta una apropament afectiu entre alumnes i docents que estimula l'aprenentatge i el reconeixement de la feina feta. Quan feu la inscripció amb aquesta opció us explicarem amb més detall la proposta d'agermanament.
fitxa escola

d) Contacte amb ONL

Optativament podem posar en contacte centres educatius amb organitzacions sense ànim de lucre que tenen llaços de cooperació amb diferents pobles de la Terra, en especial amb països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH). Com per exemple ja han fet l'Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat i la Fundació Contes pel Món. El resultat de la seva col·laboració s'ha concretat en dos contes sobre moçambic que formen part del tercer "Llibre i disc dels Contesdelmon.org".
fundacio contes pel mon


El darrer dia per inscriure's al 4rt "Concurs de podcast - Contes del Món" és el divendres 19 d'octubre. Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies