Titular notícies

Les BARALLES del SOL i la LLUNA al MÓN OBERT de RÀDIO L'HOSPITALET

Divendres 24 Juny 2011


El dissabte 18 de juny al programa "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online), dins la secció dedicada al "Concurs de podcast - Contes del Món", vam escoltar el conte "Les baralles del sol i la lluna" i la presentació dels seus autors: alumnes de 3er d'ESO de l'Institut Joan Fuster de Barcelona, amb el que han quedat finalistes de la segona edició del concurs. Els joves participants ens expliquen com va anar el procés de creació, en el que és el penúltim programa de la temporada del Món Obert. Recordeu que també podeu gaudir des contes a través dels "Llibres i discs dels Contesdelmon.org" i de les "Diades dels Contes del Món".

En el penúltim programa dedicat a la cooperació i la solidaritat de Ràdio L'Hospitalet, hem pogut escoltar el conte "Les baralles del sol i la lluna", una història treballada en text, en mp3 i en dibuix per joves de 3er d'ESO de l'Institut Joan Fuster de Barcelona.

En aquesta presentació, una de les seves autores, la Laia Díez, ens explica com ha anat el procés de creació col·lectiva de contes a l'aula, un treball costós en què hi van participar molts alumnes de la classe, però que, malauradament per qüestions de temps, només va poder finalitzar el grup dedicat a aquest conte. Ara, però, tota aquesta tasca s'ha pogut compartir més enllà de l'Institut i quedarà a la web i conjuntament amb les 23 històries finalistes restants, al 2on "Llibre i disc dels Contes del Món" que podeu reservar online.

El podcast està ben recolzat amb efectes de so, música i una bona labor en la distribució de veus. La tria d'aquesta història es fonamenta en què no està protagonitzada ni per persones, ni per animals, sinó pel Sol i la Lluna. És una narració ancestral provinent del continent africà que ara recuperem gràcies a la feina d'aquestes joves de l'Institut Joan Fuster de Barcelona. Si voleu participar en la propera edició, encara ho podeu fer, la preinscripció per al 3er "Concurs de podcast - Contes del Món" està oberta fins al 30 de setembre.


baralles sol i lluna

Escolta aquí la secció del "Món Obert" dedicada al conte "Les baralles del Sol i la Lluna"!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies