Titular notícies

"EL CEMENTIRI DELS ELEFANTS" al MÓN OBERT de RÀDIO L'HOSPITALET

Dimecres 27 Abril 2011


El dissabte 23 d'abril al programa Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam escoltar el conte "El cementiri dels elefants", un dels 24 contes finalistes del segon "Concurs de podcast - Contes del Món" i que forma part del
segon "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" que ja podeu reservar online. La Diada de Sant Jordi va ser un dia més per la solidaritat i la cultura popular de tradició oral dels pobles de la Terra. En aquesta ocasió, gràcies a les veus dels joves de 5è de Primària de l'Escola Les Pinediques de Taradell ens apropem a la cultura africana.


Els nois i moies de 5è de Primària de l'Escola Les Pinediques de Taradell han fet un llarg procés de selecció fins a quedar-se amb el conte "El cementiri dels elefants". Van llegir una bona colla de contes d'arreu fins que, entre tots, van triar aquesta història.

Una de les reflexions que més destaquen -que recull l'àudio de presentació que podeu escoltar
- és la semblança entre aquesta història, que prové del continent africà, i els contes catalans. A "El cementiri dels elefants" els animals parlen i adopten actituds humanes, com passa en moltes faules de casa nostra. Així, aquest conte ens demostra que, tot i ser llunyans en l'espai, les històries d'aquí i d'allà no són pas tan distants.

Aquest exercici d'enregistrament radiofònic ha servit als alumnes de 5è de Primària per a quedar finalistes en la segona edició del Concurs de podcast i per al programa mensual que fan a
Ràdio Taradell. Una història que forma part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org", on hi podreu veure, llegir i escoltar un total 24 contes.

el cementiri dels elefants

Escolta aquí la secció del Món Obert dedicada al conte "El cementiri dels elefants"!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies