Titular notícies

Els CONTES "LA VERGONYA DE LA LLUNA" i "BRAMAN I EL TIGRE" al MÓN OBERT de RÀDIO L'HOSPITALET

Dimarts 22 Març 2011


El dissabte 19 de març al programa Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online), dins la secció dedicada al "Concurs de podcast - Contes del Món", vam poder escoltar dos contes: "La vergonya de la Lluna", una història narrada pels alumnes de 4rt de Primària de l'Escola la Tordera de Santa Margarida de Palautordera i el conte "Braman i el tigre" dels alumnes de 4rt de Primària de l'Escola Vedruna del municipi de Tona. En aquesta ocasió en vam escoltar dos perquè la setmana anterior vam requerir de més minuts per parlar sobre la situació nuclear del Japó i no es va emetre el respectiu relat sonor. Aquests són dos dels 161 contes que han participat enguany al concurs i els trobareu sempre a "Escolta".


Ambientat a l'Amazones, el conte "La vergonya de la Lluna" és màgic, còsmic, misteriós i tendre. Així ens ho expliquen Aleix Pérez, Berta López, Arnau Miró i Mar Ferrer en aquesta presentació. Són alumnes de 4rt de Primària de l'Escola La Tordera de Santa Margarida de Palautordera. Per a triar el conte els nens i nenes van demanar ajuda a les famílies, perquè cadascú enviés un conte propi de la seva cultura. Després de llegir i rellegir històries de diversos indrets, els va arribar a les mans un conte de la Bilbioteca que es deia "La vergonya de la lluna". Els va agradar molt així que el van enregistrar. Un treball col·lectiu on totes les decisions s'han pres democràticament. Una feina que els alumnes han gaudit i que ha quedat finalista en el 2on "Concurs de podcast - Contes del Món".

la vergonya de la lluna

Escolta
aquí la secció del Món Obert dedicada al conte "La vergonya de la Lluna"!

També pots escoltar aquí la versió completa de la presentació feta pels alumnes sobre "La vergonya de la lluna"


En aquesta ocasió, també hi va haver temps per escoltar una altre història! Vam poder gaudir del conte hindú "Braman i el tigre", enregistrat pels alumnes de 4rt de Primària de l'Escola Vedruna del municipi de Tona. Marta Mercader, tutora, i Roger Salom, alumne de la classe, ens presenten aquesta narració redactada a partir de dues adaptacions, una d'un llibre de llengua catalana "El terrabastall", i una altra trobada a Internet. El missatge del conte ens adverteix que, a vegades, no es pot "anar amb el lliri a la mà", i que cal anar amb compte.

Per a triar la il·lustració tots els nens i nenes de la classe van fer un dibuix i després, i de manera democràtica, en van escollir el més adient. "Braman i el tigre" és un dels 24 contes finalistes del 2on "
Concurs de podcast - Contes del Món" que ben aviat podreu llegir i escoltar al 2on "Llibre i disc dels Contes del Món".
 
 braman i el tigre

Escolta
aquí la secció del Món Obert dedicada al conte "Braman i el tigre"!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies