Titular notícies

CONCURS de RELATS CURTS i la XARXA d'ESCOLES pel COMERÇ JUST d'ALTERNATIVA 3

Dissabte 26 Febrer 2011


Alternativa 3 i COMSOC - Comunicació Social van coincidir en les IV Jornades de la Xarxa d'Escoles Compromeses amb el Món i arran d'aquesta trobada han arribat a un acord de col·laboració per a confluir esforços. Per una banda Alternativa 3 difondrà el "Concurs de podcast - Contes del Món" a les comunitats educatives que formen part de la "Xarxa d'Escoles pel Comerç Just" i per l'altra, COMSOC - Comunicació Social difondrà a les escoles i instituts del país el "Concurs de relats curts sobre Comerç Just" i la "Xarxa d'Escoles pel Comerç Just".


Potser heu participat en el "Concurs de podcast - Contes del Món" i la temàtica del vostre conte s'adequa al "Concurs de relats curst sobre Comer Just" o potser us animeu a explicar un nou conte sobre el consum responsable i el fareu servir per al tercer Concurs Contesdelmon.org... Sigui com sigui, compartim la informació!

CONCURS DE RELATS CURTS SOBRE COMERÇ JUST

- La síntesi:
Adreçat a joves d'entre 10 i 16 anys. L'objectiu del certamen és reflexionar sobre les injustícies del comerç internacional i l'alternativa que ofereix el Comerç Just. La temàtica de les obres haurà de girar al voltant del principi de "no explotació infantil". Termini de presentació de treballs: dimarts 8 de març del 2011.

- La descripció: SETEM Catalunya, amb la col·laboració d'Alternativa3, FETS - Finançament Ètic i Solidari, Intermón Oxfam i Xarxa de Consum Solidari, convoca el concurs de relats curts “Per a un comerç just”, amb l’objectiu de reflexionar sobre les actuals injustícies del comerç internacional i l’alternativa que ofereix el comerç just.

El concurs "Per a un comerç just" està adreçat tant a infants i adolescent com a persones adultes, ja que, hi ha tres categories en què es pot participar:

- Cicle Superior Primària: Adreçats a nens i nenes de 10 i 11 anys.
- Secundària: 12 a 16 anys.
- Joves i adults majors de 17 anys.

fairtrade

El Comerç Just mostra camins per pal·liar
el Canvi Climàtic. El desenvolupament
sostenible de l'agricultura al Sud és més
necessari que mai. Imatge de
Fairtrade
Les bases del concurs inclouen dues dinàmiques participatives creades per tal de donar idees al professorat, educadors i educadores d’esplais, agrupaments escoltes i d’altres centres educatius que vulguin treballar i reflexionar amb els infants i adolescents sobre les actuals injustícies del comerç internacional i conèixer l’alternativa del comerç just. Són, doncs, activitats col·lectives a realitzar amb l’educador/a i engrescar als nens i nenes i joves a participar en el concurs.

La temàtica dels relats haurà de girar al voltant del concepte de comerç just i els seus principis: no explotació infantil, salaris dignes, respecte al medi ambient, no utilització de productes químics a la terra, igualtat entre homes i dones i drets laborals dignes per a tothom. Els treball hauran d'estar escrits en català i l’extensió màxima haurà de ser de dues pàgines. Cada participant podrà presentar una única obra.

Per fer arribar els treballs hi ha dues opcions: Es poden enviar per correu electrònic a concurs[arrova]festacj.org o per correu ordinari a SETEM Catalunya (Concurs Festa del Comerç Just): Bisbe Laguarda, 4 – 08001 Barcelona. En ambdós casos cal que consti el nom i cognoms de l’autor/a, municipi, categoria i títol del relat, així com les dades del centre si s’escau (nom, adreça, telèfon i correu electrònic). El termini d’admissió finalitza el 8 de març de 2010.

Es premiarà un relat de cada categoria i els concursants premiats rebran un lot de productes de comerç just i una motxilla de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, que se celebrarà al maig i en el marc de la qual s'organitza aquest concurs.

Mes informació a les
bases del concurs.


LA XARXA D’ESCOLES PEL COMERÇ JUST

Alternativa3
, amb el suport de l’ACCD inicia un nou repte amb el projecte Xarxa d'Escoles pel Comerç Just. Una vintena de centres educatius del Maresme, Manresa, Badalona i Sabadell comencen aquest 2011 apostant per introduir el Comerç Just de manera dinàmica i creativa.

La Xarxa d’Escoles pel Comerç Just afavoreix el treball en xarxa, treballant de manera participativa entre diferents entitats locals, com són Fundació Tercer Món Mataró, CONOSUD  i l'Associació Josep Maria i Cunill. El projecte pretén incorporar dins el curricular de l’escola la temàtica del Comerç Just, fent participar a pares, professors i alumnes de les diferents accions que el projecte proposa.

alternativa 3
xarxa escoles comerç just

El divendres 21 de gener es va presentar la web del projecte de la "Xarxa d’Escoles pel Comerç Just" dins la Jornada “Compartim eines en una societat canviant” organitzada per la Xarxa d’Escoles Compromeses amb el Món (XECMón). Alternativa3, juntament amb les entitats locals 
Fundació Tercer Món Mataró, CONOSUD i l’Associació Josep Maria i Cunill inicien un projecte de treball en xarxa per fomentar el Comerç Just i el Consum Responsable dins el sector educatiu.

Aquesta iniciativa s’ha rebut molt positivament, sent 20 escoles les que participen aquest 2011. Durant aquest any es proposen diferents accions de sensibilització que es treballen conjuntament amb la organització local amb unes diverses activitats que es poden treballar a les aules. El projecte té com a eina principal la seva web www.xarxaescolescj.org, una web oberta a tothom i dinàmica per oferir material i informació útil dins el món educatiu.

Si vols que la teva escola o entitat participi d’aquesta xarxa posat en contacte amb xarxaescolescj@alternativa3.com. Aquest projecte rep el suport de l’Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la col·laboració del l’Associació del Segell del Comerç Just.


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies