Titular notícies

A L'ALTRA RÀDIO de RÀDIO 4 PRESENTEM el LLIBRE i DISC del CONCURS CONTESDELMON.ORG

Diumenge 1 Agost 2010


El diumenge 11 de juliol a les 24h vam participar en el programa "L'altra ràdio" de Ràdio 4, conduït per Cinto Niqui, per presentar el "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". En el darrer espai de la 30ena temporada en Cinto va conversar amb en Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social, amb qui va coincidir a l'emissora la temporada 2008/09 en l'aleshores anomenada "Ràdio 4 - La Ràdio dels Sentits". Aquella temporada Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya va apostar per una programació vinculada a temes socials i mediambientals i on nosaltres aportavem cada dia un espai vinculat al turisme responsable de les organitzacions no lucratives: el Coneix Món.


El programa "L'altra ràdio" va nèixer a Ràdio 4 la temporada 1979/80 i amb el pas dels anys ha esdevingut l'únic programa de la radiodifusió catalana especialitzat en les telecomunicacions i la cultura audiovisual, com ara la divulgació de les noves tecnologies, la reflexió del seu impacte a la societat i la història de les comunicacions.

El dissabte 6 d'octubre del 2007 es va iniciar l'emissió del programa "
L'altra ràdio a l'escola", un espai fet en col·laboració amb l'XTEC Ràdio i copresentat per Pitu Martínez i Cinto Niqui. L'objectiu d'aquest programa era obrir una finestra a les activitats radiofòniques que realitzen els centres en el marc d'una ràdio pública d'abast nacional. La darrera temporada de la seva emissió, la del 2008/09, van impulsar el "Concurs de podcast: Sentits en 2 minuts".

L'estiu del 2008 l'equip de COMSOC - Comunicació Social estrena una secció en el "Món Obert d'estiu" de Ràdio L'Hospitalet dedicada als Contes del Món. D'ençà el primer programa de ràdio dedicat en exclusiva al turisme responsable l'acabem amb un viatge literari. Uns mesos més tard, a inicis del 2009, coneixem de primera mà el “Concurs de podcast: Sentits en 2 minuts” del programa “L'altra ràdio a l'escola” de Ràdio 4. És d'aquesta manera, de l'associació de dues idees independents, com neix el “Concurs de podcast – Contes del Món” amb web www.contesdelmon.org.

Durant l'entrevista, en Cinto i en Damià comenten l'origen, el desenvolupament i la conclusió del primer concurs de contes del món enregistrats en mp3. A més en Damià recorda la seva experiència amb el
Moviment Sense Terra del Brasil, un dels embrions de l'Associació COMSOC.

Escolta l'entrevista de L'altra ràdio de Ràdio 4
dedicada als Contesdelmon.org!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies