Titular notícies

Un CONTE AMBIENTAT a MALI en el MÓN OBERT de RÀDIO L'H

Dissabte 26 Juny 2010


El dissabte 19 de juny en el
Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) part de la comunitat educativa del Col·legi l'Estel de Granollers va compartir un conte ambientat a Mali: "Mumali i el xiulet màgic". Joves de 4rt d'ESO van explicar com amb Internet, amb l'Audacity (un editor de so lliure)  i les recomanacions que donem a l'apartat "Suport", van generar aquesta obra sonora. Una activitat, la participació en un concurs de contes del món enregistrats en mp3, que els ha motivat i que els ha permès contribuir a formar part del primer "Llibre i disc dels Contesdelmon.org".  Per cert, ja l'has reservat online?


Des del Col·legi l'Estel de Granollers han presentat dues històries al "Concurs de podcast - Contes del Món" i totes dues han estat triades per formar part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". Fa unes setmanes en el Món Obert de Ràdio L'H vam escoltar als autors d'una història ambientada en la Festa dels difunts de Mèxic: "Amanda". En aquesta ocasió escoltarem també a joves de 4rt d'ESO del mateix centre educatiu, autors del conte "Mumali i el xiulet màgic": Yassin Ben Hamman, Ferran Caballo, i Eric Díez.
Van conèixer el concurs de contes dels pobles de la Terra enregistrats en mp3 a través de la web de la XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya). Joan Fernàndez, professor de filosofia i bon usuari de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), conjuntament amb Lourdes Puiggròs, mestra de Llengua catalana, van engrescar als alumnes. Tot junts van cercar un país en vies de desenvolupament -segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH)- per situar la història. Van escollir Mali i el nom del conte així ho deixa notar: "Mumali i el xiulet màgic".

Els tres joves van redactar el relat i els docents els van acompanyar. L'anècdota està en què es van comunicar per Internet per confeccionar el conte i que gràcies a l'Audacity van poder enllestir el conte sense coincidir en el mateix espai físic. En Yassin, en Ferran i l'Eric van destacar la seva motivació per participar en el concurs, una activitat completament diferent a les habituals.

Escolta l'entrevista i mira les fotografies dels joves del Col·legi l'Estel de Granollers!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies