Titular notícies

Un CONTE sobre la FESTA dels DIFUNTS a MÈXIC en el MÓN OBERT de RÀDIO L'H

Dimecres 9 Juny 2010


El dissabte 5 de juny en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam conversar amb part de la comunitat educativa del Col·legi l'Estel de Granollers que ens van presentar un dels seus dos contes participants en el "Concurs de podcast - Contes del Món". Els dos relats sonors els trobareu al llibre i disc dels Contesdelmon.org que ja podeu reservar online, i en aquesta entrevista escoltarem a joves de 4rt d'ESO com autors d'un conte ambientat a Mèxic: "Amanda". Una història que ens explica com celebren el dia dels difunts al país centreamericà, en aquest cas, el 2 de novembre.


En aquesta ocasió en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet vam comptar amb la companyia de Lourdes Puiggròs, professora de Llengua catalana, Joan Fernàndez, professor de Filosofia i tres joves de 4rt d'ESO del Col·legi l'Estel de Granollers: Nasser Mohammad, Carla Pascual, i Samantha López, autor i autores del conte ambientat a Mèxic titulat “Amanda”.

En Joan, professor de Filosofia, va veure la convocatòria del primer Concurs Contesdelmon.org a la web de la
XTEC i va proposar fer una activitat conjunta a la Lourdes, mestra de Llengua catalana. Es van posar d'acord i van animar als alumnes a redactar en grup una història vinculada a una cultura d'un poble de la Terra. Una de les noies va proposar la "Festa dels morts" de Mèxic i tots junts van inventar la història d'una noia, la Amanda, que no creu en les tradicions dels seu país. A nivell tècnic, van seguir els consells de l'apartat "Suport" de la nostra web i van treballar amb l'editor de so Audicity i amb Música lliure.

Els joves valoren que han pogut comprende les diferents concepcions de la mort que hi ha al món, la importància de les tradicions culturals i els coneixements adquirits a través d'una educació dinàmica. Els docents, per la seva banda, han destacat que els autors del conte han assumit l'activitat de forma molt seriosa. A més, els companys i companyes del Col·legi l'Estel de Granollers, durant el període de votació online, van recolzar massivament les obres sonores presentades.

Escolta l'entrevista als autors del conte "Amanda" i mira les seves fotografies!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies