Titular notícies

La VEU de la SELVA en el MÓN OBERT de RÀDIO L'HOSPITALET

Dimecres 2 Juny 2010


El dissabte 29 de maig en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i
online) vam gaudir de les paraules de part de la comunitat educativa de l'Escola Industrial d'Arts i Oficis de Sabadell que ens van presentar "La veu de la selva", un conte ambientat a la República Democràtica del Congo. El relat sonor, que és fruit del treball de dos germans de 1er i 4rt d'ESO, denuncia les conseqüències de l'explotació del coltan als pobles d'Àfrica per part de les multinacionals.

"La veu de la selva" és una història de la Glòria i el Sergi Macià Muñoz, germans i alumnes de 4rt i 1er d'ESO respectivament. Tots dos tenen un gran talent creatiu. La Glòria en una matèria de divulgació científica va treballar sobre el mineral anomenat Coltan, que en gran mesura s'extreu del continent africà per a fabricar telèfons mòbils i altres aparells electrònics que s'usen majoritàriament als països d'Occident. Una explotació que està causant greus conflictes armats i desigualtat socials entre la població autòctona.

En la narració de "La veu de la selva" escoltareu com una reportera estrangera conversa amb un noi africà i comprovareu com afecta l'explotació del Coltan en la vida d'aquest noiet congolès. La Glòria va convidar al Sergi a participar en la creació del conte, sobretot en els aspectes tècnics. En aquest sentit,
en l'edició van cuidar molt l'expressió oral i el fons musical.

L'Elisabet Jané, professora de català de l'Escola Industrial d'Arts i Oficis de Sabadell, que va acompanyar la creació del conte i va ajudar en la part de correcció, reconeix l'empenta i la creativitat dels germans Macià. Germans que fan teatre des de fa anys i que han treballat molt bé la interpretació dels personatges d'un dels contes finalistes al Concurs de podcast - Contes del Món.
 
Escolta l'entrevista del Món Obert de Ràdio L'H i mira la fotografia dels autors de "La veu de la selva"!
 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies