Titular notícies

Un CONTE POPULAR del SENEGAL en el MÓN OBERT de RÀDIO L'H

Dimarts 25 Maig 2010


El dissabte 22 de maig en el
Món Obert, el programa de solidaritat i cooperació de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam conversar amb part de la comunitat educativa de l'Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet. Vam comptar amb representants de 1er d'ESO, de l'aula d'acollida i de l'aula de música. Entre tots han donat vida sonora a un conte propi del Senegal que va compartir oralment el jove Ibrahima Ba quan només feia dues setmanes que estava a Catalunya. El conte és "El conillet mentider", una història que li explicava la seva àvia.


L'aventura dels contes a l'Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet ha estat compartida entre 1er d'ESO i l'Aula d'acollida. Tot va començar amb una activitat a l'Aula de música en la qual els mestres van demanar als joves que cerquéssin contes tradicionals o populars. Un dels alumnes l'Ibrahima Ba, va proposar una història del Senegal. Com feia poc temps que havia arribat a Catalunya va explicar la seva història als companys amb un Powerpoint, amb gestos i en català barrejat amb francès i castellà. Finalment, l'Ibrahima i els alumnes de 1er d'ESO van esciure el relat i tot junts van presentar l'obra al primer Concurs de podcast - Contes del Món.

En el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet van conversar amb els alumnes de l'Aula d'acollida i 1er d'ESO de l'Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet: Ibrahima Ba, Jaume Bonet, Melania Rodríguez, Daniel Pérez, Beatriz Magalhaes, Laura Tarrazona, Xavier Marimon, Houyam Baghdadi, i Cristina Castillo. A més dels mestres Maria Àngels Pinyot, tutora de l'Aula d’acollida, i Lluís Garcia, professor de música.

Alumnes i mestres participants van destacar l'importància del treball en equip i com aquesta activitat fomenta la convivència entre nois i noies. Per aquest motiu altres grups de 1er d'ESO han desenvolupat durant tot el curs activitats vinculades a la iniciativa del concurs de contes enregistrats en mp3.
Lluis García, el mestre de música, va destacar l'oportunitat que genera el concurs per a què els joves aprenguin i es capacitin per enregistrar una obra sonora que després escoltaran per la ràdio i serà publicada en el "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" que ja pots reservar online.

Escolta l'entrevista als autors del conte "El conillet mentider" i mira les seves fotografies!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies