Titular notícies

El CÒNDOR i les ESTRELLES en el MÓN OBERT de RÀDIO L'H

Dijous 13 Maig 2010


El dissabte 1 de maig en el
Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 i online), vam emetre l'espai preparat per al dissabte 24 d'abril. Doncs aquell cap de setmana l'emissora va dedicar una programació especial en motiu de les "Festes de la primavera". En aquesta ocasió escoltaràs a part de la comunitat educativa de l'Escola L'Olivera de Sant Cugat del Vallès, un centre que va participar amb 7 obres al "Concurs de podcast - Contes del Món". El què forma part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" i el què van presentar és la història originària del Perú: "El còndor i les estrelles".


L'Escola l'Olivera situada al Barri de la Guinardera de Sant Cugat del Vallès té sis anys de vida i compta amb una mainada multicultural que xerra 11 llengües diferents. Per això quan l'assesora LIC va proposar l'activitat dels Contesdelmon.org, els docents van considerar que era una bona oportunitat per donar a conèixer la cultura i les tradicions dels seus alumnes, per participar amb les famílies i per motivar el desenvolupament de les habilitats llingüístiques dels joves.

Els alumnes van proposar una història, i entre tots van seleccionar l'obra de l'alumna Hade Ore Silvera què va escollir el conte "El còndor i les estrelles" perquè es tracta d'una història què li explicava, de ben petita, la seva àvia. El còndor al Perú és un símbol vinculat als Andes i a la cultura quitxua. 

En l'entrevista del Món Obert de Ràdio L'Hospitalet escoltaràs a Núria Santaularia, mestra de l’Aula d’acollida de l'Escola L'Olivera de Sant Cugat del Vallès, Hade Ore Silvera (autora del conte peruà “El còndor i les estrelles” de 6è de Primària), Inês Matías, de 3er de Primària (intèrpret del conte el "Forat màgic", un conte propi del Portugal), Juan Bernal (autor del conte colombià "El volcà d'Armero"), i a l'Ezra Lim Joy (intèrpret de la "Llegenda de Singapur"), els dos nois de 4rt de Primària.

Escolta l'entrevista i mira les fotografies de l'Escola l'Olivera de Sant Cugat del Valles!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies