Titular notícies

Un CONTE TRADICIONAL PERUÀ en el MÓN OBERT de RÀDIO L'HOSPITALET

Dimecres 5 Maig 2010


El dissabte 1 de maig -el Dia dels Treballadors- en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 i online) vam dialogar amb part de la comunitat educativa de l'Escola Emili Juncadella de Barcelona. Com cada dissabte, entre les 10 i les 12h, vam conversar amb la mainada, amb els autors dels 24 contes finalistes que formaran part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". Per cert, ja pots reservar el teu exemplar del material que tindrem a les mans ben aviat! Escolta l'entrevista sobre el conte peruà: "La guineu i el falcó".


A l'Escola Emili Juncadella de Barcelona tenen experiència en ràdio. Fa dos anys que fan un taller i l'objectiu és sobretot fomentar i facilitar el bon ús de la llengua entre els alumnes nouvinguts. La formació en ràdio es fa entre els nens i nenes del Cicle Superior de 5è i 6è, però igualment l'emissora està oberta a tots els alumnes del centre i fins i tot a les famílies.

L'Escola ha participat amb 2 relats al "Concurs de podcast - Contes del Món": "
L'avi que no sabia comptar", un conte del Marroc obra dels alumnes de 6è de Primària i de la ràdio de l'escola. I amb el conte "La guineu i el falcó", que vam conèixer el primer dissabte de maig a Ràdio L'H.

A l'entrevista escoltareu a les docents: Gemma Rifé, mestra de 3r de Primària; Érika Gutiérrez, mestra de l'aula d'acollida quan van dinamitzar l'aventura dels contes a l'escola; i la Begoña Menac, cap d'estudis i coordinadora del taller de ràdio. I escoltareu als alumnes Sandy Yanira, alumna de 3er de Primària, qui va adaptar i narrar el conte, i la Paola Stephanie i en Leonardo Américo, alumnes de 6è de Primària, que participen tant en el conte com a la ràdio escolar.

Com en moltes altres ocasions, el conte va ser un treball de l'Aula d'Acollida. Els alumnes -entre ells la Sandy- van proposar històries. Les van traduïr i finalment van escollir aquest relat per a participar al certamen de contes del món enregistrats en mp3.

Escolta l'
entrevista i mira l'àlbum de fotos de l'Escola Emili Juncadella de Barcelona!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies