Titular notícies

Un CONTE de MOLDÀVIA en el MÓN OBERT de RÀDIO L'HOSPITALET

Dimarts 13 Abril 2010


El dissabte 10 d'abril en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i
online) vam continuar amb l'aventura de conèixer als autors dels 24 contes finalistes que formaran part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". En aquesta ocasió vam conversar amb part de l'Aula d'acollida de l'Escola Ignasi Iglesias de Cornellà de Llobregat, qui van presentar un conte de creació pròpia ambientada a Moldàvia titulat: "El Plouluminâ".


La Laura Vizán, mestra de l'Aula d'Acollida, va rebre la notícia del "Concurs de podcast - Contes del Món" via la web de la XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) i va proposar participar als seus alumnes, que es van motivar immediatament. "El Plouluminâ"  és un conte creat pel Sergiu Rudenco, alumne de 6è de Primària, d'orígen Moldau i el nom, se'l va inventar un amic seu. Per inspirar-se va pensar en el seu poble, un lloc envoltat d'arbres.


En Sergiu va reconèixer que l'inici de l'enregistrament va ser una mica difícil, però després d'escalfar la veu li va ser molt més fàcil i divertit.

Laura Vizán, mestra de l’Aula d’acollida de l'Escola Ignasi Iglesias de Cornellà de Llobregat, va destacar que sobretot el concurs estimulava la creativitat dels joves i ajudava a visualitzar, a compartir amb la comunitat educativa, la motxil·la cultural que molts alumnes porten dels seus països d'orígen. En l'entrevista, amb l'ajuda de la mare d'en Sergiu, parlem de cultura culinària de Moldàvia.

Escolta l'entrevista i mira les fotografies dels autors del conte "El Plouluminâ" de l'Escola Ignasi Iglesias de Cornellà de Llobregat realitzada en el Món Obert de Ràdio L'H!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies