Titular notícies

El CONILLET de la CASETA de PALMA en el MÓN OBERT de RÀDIO L'H

Divendres 26 Març 2010


Com cada dissabte al matí -aquesta vegada va ser el 20 de març- en el Món Obert, el programa de solidaritat i cooperació de
Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online), vam conversar amb les autores i autors d'un dels 24 contes finalistes del "Concurs de podcast - Contes del Món" que formaran part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". Aquest cap de setmana van parlar amb part de la comunitat educativa de l'Escola Pau Vila de Barcelona que ens van presentar un conte originari de l'Uruguai: "El conillet de la caseta de palma".


El darrer espai dedicat als Contes del Món del Món Obert va ser molt especial. A Ràdio L'Hospitalet vam rebre a Mònica Caro, mare i mestra que ha dinamitzat l'aventura del concurs dels contes amb la mainada: Alba Tramútolo, la seva filla, Elisabeth Desiree, Yerai Navarro i Carlos Ponga, tots ells són alumnes de 4rt de Primària de l'
Escola Pau Vila de Barcelona. Un centre educatiu que existeix des de l'any 1980 i que està situat a la muntanya de Montjuïc.

Els quatre alumnes de la classe dels Pinguïns, amb els companys d'aula i de 3er de Primària -conjuntament amb els alumnes de l'Escola Reina Violant de Gràcia- van participar el dimecres 14 d'octubre al matí en l'
Acte de presentació dels Contesdelmon.org, que va tenir lloc al Tradicionàrius (C.A.T) de Gràcia (Barcelona).

Els joves van explicar que van triar el conte "El conillet de la caseta de palma" -una història de l'Uruguai- perquè el pare d'una de les alumnes n'és originari. La història parla d'un conillet que construeix una caseta de palma per passar l'hivern i per compassió deixa entrar a una guineu sense pensar en tots els mals de cap que això li comportarà. Els elumnes van coincididr en què el missatge d'aquest conte és: "sempre hi ha una manera de solucionar-ho".

Escolta l'
entrevista sencera i mira les fotografies dels autors del conte "El conillet de la caseta de palma", part de la comunitat educativa de l'Escola Pau Vila de Barcelona.

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies