Titular notícies

El CONTE BÚLGAR la MARTENITZA en el MÓN OBERT de RÀDIO L'H

Dimarts 16 Març 2010


El dissabte 13 de març en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam conversar amb els autors del conte "La Martenitza", alumnes de l'Aula d'Acollida de l'Escola Can Roca de Castelldefels. Vam parlar amb la tutora, la narradora del conte, que també és originària de Bulgària, i amb la desena llarga de joves que han compartit
a l'aula contes propis dels seus pobles: Contes del Món!

  
En l'entrevista a Ràdio L'H vam conversar amb Isabel Moradillo, tutora de l’Aula d’acollida de l'Escola Can Roca de Castelldefels i Aleksandra Igor, alumna de 4rt de Primària, de l'Aula d'acollida de la mateixa escola, narradora del conte. Però també ho vam fer amb:

A més vam gaudir de la companyia de  Chistian Pérez Rafo, Alexandra Leonor Delgado Sotelo, Michelle Andrea Contreras, Agustín Alejandro Sivila Río, Mykyta Kazakov, Erik Gachimu Muraya, Ángel Josué Seminario Zambrano, Rodney Aarón Leguizamón Cáceres, María Camila Rozo Torres, Magdalena Elizabeth Sanyer Andrade, tots ells alumnes de l'Aula d'Acollida de l'Escola Can Roca de Castelldefels, on de forma col·lectiva van treballar els Contes del Món.

L'Escola Can Roca ha participat al "Concurs de podcast - Contes del Món" amb un total de 7 contes ("La pastoreta i el còndor", "La llegenda del chaja", "L'heroi del rierol d'or", "El conte del mico", "Imbabura i Cotacachi s’estimen" i "La fada d'or colombiana", a més a més del ja esmentat), i per això és el segon centre educatiu més participatiu.        
 
En concret el conte de "La Martenitza" el van cercar a Internet perquè fos narrat per l'Aleksandra Igor, d'origen búlgar. Ella i la seva mare el van  traduir al català, ja que l'original estava en anglès.

En paraules d'Isabel Moradillo, l'Aula d'acollida busca que els infants nouvinguts aprenguin el català però que també donin a conèixer la seva cultura i es respecti. Els nens han comentat que han gaudit de valent amb el concurs de contes enregistrats en mp3, encara que a vegades es possesin nerviosos davant el micròfon.

Pots escoltar l'entrevista del Món Obert de Ràdio L'H i veure les fotografies a l'emissora de part de la comunitat educativa de l'Escola Can Roca de Castelldefels.
 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies