Titular notícies

Les RÀDIOS AMIGUES poden EMETRE 400 CONTESDELMON.ORG!

Diumenge 8 Gener 2012


Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social convidem a les emissores de ràdio dels territoris de parla catalana a emetre periòdicament els àudios dels contes narrats per més de 3.000 infants i joves de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Obres sonores que han participat en el "Concurs de podcast - Contes del Món", que formen part dels llibres i discs de la iniciativa, i de l'espectacle d'animació titulat "Diades dels Contes del Món". En l'actualitat estan disponibles a la web 391 "Contes participants" creats per 93 centres educatius. Des del gener del 2010 hi ha diverses "Ràdios amigues" que emeten  periòdicament aquests contes populars, tradicionals o de creació pròpia que ens apropen a les realitats socials dels pobles de la Terra i que ens ajuden a cohesionar els nostres barris.


A més d'ocupar l'espai virtual amb la web i els espais públics amb les "Diades dels Contes del Món", la iniciativa dels “Contes del Món” també ha ocupat periòdicament les ones radiofòniques de moltes emissores on sonen els relats: Ona Mallorca, COM Râdio, Ràdio 4, Ràdio Ciutat de Badalona, Ona Conidenca, Ràdio Sant Quirze, Ràdio Balsareny, Sants 3 Ràdio, Ràdio Tordera, Ràdio Arenys, Vilassar Ràdio, Ràdio Mollet, i Ràdio Silenci de La Garriga i especialment la freqüència del Món Obert de Ràdio L'Hospitalet, en la què hem escoltat en aquestes dues darreres temporades als autors dels 24 contes finalistes de cada edició.

Per aquelles emissores que ompliu el "Formulari per a les Ràdios amigues" heu de saber que els contes participants al concurs són obres col·lectives que estan sota la llicència Creative Commons 3.0 i per tant es poden reproduir per qualsevol mitjà sempre i quan no sigui per a finalitats comercials, entre d'altres aspectes contemplats en el text complet de la llicència. A més des de COMSOC fem una sèrie de suggeriments. Un dels més importants per a mantenir el concurs i seguir compartint els contes és la contribució econòmica de les emissores de ràdio que es sumin a la iniciativa: un euro per conte emès. 

A continuació compartim els contes i els centres educatius participants.

Un bon grapat d'infants i joves de Primària i Secundària de centres educatius
dels territoris de parla catalana t'expliquen històries arrelades als pobles de la Terra:

contes del mon contes del mon tercer contes del mon
PRIMER CONCURS (2009/10)
67 contes participants
SEGON CONCURS (2010/11)
161 contes participants
TERCER CONCURS (2011/12)
163 contes participants


Us animem a navegar pel mapa interactiu que mostra els 93 centres educatius participants
de les tres edicicions del "Concurs de podcast - Contes del Món".
mapa centres educatius ppcc
Omple el "Formulari per a les Ràdios amigues" i difon cultura popular!
 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies