Titular notícies

RÀDIO SANT BOI DESTACA EL 7È CONCURS DE CONTES DEL MÓN

Dissabte 11 Juny 2016

El dilluns 25 d'abril la Mònica Santacreu i la Marina Aguilar del programa Dies de ràdio de Ràdio Sant Boi van parlar amb en Damià Caro, membre de Comsoc - Comunicació Social, sobre la participació d'infants, joves i adults al 7è Concurs de podcast - Contes del Món, i en especial de la participació santboiana que ha estat reeixida tant en quantitat com en qualitat. Poude escoltar l'entrevista emesa.

Durant l'actual curs escolar 2015/16 infants, joves i adults santboians han recuperat contes populars, tradicionals o han creat nous relats que parlen sobre realitats socials presents a casa nostra i a diferents pobles de la Terra. En total, han estat 22 contes els presentats des de Sant Boi al certamen d'audiocontes i d'aquests 5 han quedat finalistes i seran publicats en un llibre i disc que recullirà les 24 històries finalistes del 7è Concurs de podcast – Contes del Món. Per a fer possible la publicació recolza la campanya de micromecenatge que impulsa Comsoc - Comunicació Social i que finalitza el proper 18 de juny.

Felicitem a les 9 comunitats educatives del municipi que han participat a la setena edició del concurs. Aquestes són l'Institut Camps Blancs, l'Institut Rubió i Ors, l'Escola Pedagogium Cos, la Fundació Llor, l'Institut Rafael Casanova, l'Institut Marianao, l'Escola Salesiana, el Col·legi Sant Josep, i el Centre de Normalització Lingüística de Sant Boi de Llobregat. Amb aquesta participació Sant Boi s'ha convertit en el municipi més participatiu en totes les edicions del certamen i amb més presència al llibre-cd que es publicarà properament. El bullying escolar, els desnonaments, la crisi de les persones sirianes refugiades, els drets humans, la cooperació i la solidaritat entre veïnes i veïns, han estat alguns dels temes escollits pels petits i grans participants de Sant Boi.
 
cal ninyo contes del mon gravacio contes cal ninyo

Tot va començar al mes de novembre amb un seminari a la Xarxa d'educadors i alumnes per la convivència, on en Xesco Montañez, tècnic de l'Àrea d'Educació, Convivència i Solidaritat de l'Ajuntament de Sant Boi, va presentar en Damià Caro, educomunicador de Comsoc – Comunicació Social, qui va convidar als instituts de la nostra ciutat a crear contes radiofònics com a eina pedagògica. Tots els instituts de San Boi s'hi van apuntar, també el Centre de Normalització Lingüística, i fins i tot Ràdio San Boi, que a través del seu director Josep Pallarés han facilitar l'organització dels enregistraments i el muntatge de bona part dels relats. Una tasca que en Damià Grima, tècnic de so de l'emissora municipal que ha mort recentment, va realitzar de forma brillant.

Des de l'Ajuntament de Sant Boi van assumir les quotes de participació del 7è Concurs de podcast – Contes del Món dels instituts del terme i estan molt satisfetes del procés creatiu i d'aprenentatge viscut, en aquesta experiència innovadora de ràdio educativa, per les persones participants de la ciutat i dels relats col·lectius resultants. Perquè és aquesta participació intergeneracional i treball en xarxa entre instituts, el centre de normalització lingüística, l'emisorra municipal, l'entitat organitzadora i el consistori, la que entenem que dóna sentit a una institució local que promou la convivència i l'educació comunitària.

Ara ens cal estar ben atentes perquè el dissabte 18 de juny s'acaba la campanya de micromecenatge per poder editar el 7è llibre i disc del Concurs de podcast – Contes del Món. L'Escola Pedagogium Cos, l'Institut Joaquim Rubió i Ors, l'Institut Camps Blancs, i el Centre de Normalització Lingüística de Sant Boi estaran presents en aquesta obra col·lectiva que ens permetrà escoltar i contar el món. Amb l'esforç de totes, de ben segur que la farem possible!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies