Titular notícies

MÉS D'UN CENTENAR D'INFANTS DE L'ESCOLA CAN VIDALET D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT PARTICIPA ALS TALLERS DE CONTES DEL MÓN

Dimecres 26 Febrer 2014

Durant quatre sessions, el 10, 12, 17 i 19 de febrer, més de 100 infants de l'escola Can Vidalet d'Esplugues de Llobregat han gaudit dels tallers radiofònics dels Contes del Món de la mà de Sara López i Damià Caro, membres de COMSOC. Un taller ple de creativitat, valors, oralitat i treball en equip. Una activitat que combina la cultura popular de tradició oral amb les noves tecnologies de la informació. A continuació us expliquem en imatges i paraules com van anar les sessions.

Cada dia va participar un grup-classe diferent, del Cicle Mitjà i Superior, amb uns 25-26 alumnes. El taller, de 4 hores de durada, va estar dividit en tres parts: una primera part en què es va treballar un conte i un país, en aquest cas Camerun i el conte "L'esperit de la consciència", on el Zang, un jove egoista i amb molta ambició, va oblidar la seva família i el seu poblat, per anar-se amb els "malvats" de la guerra i la seva fortuna. Però a l'Àfrica, hi ha un esperit que apareix a les persones que han fet alguna cosa malament i necessiten reflexionar per canviar la seva actitud. Això mateix li va passar al Zang. Una nit l'esperit va aparèixer i va fer-li veure que no podia deixar als seus a l'estacada i que havia de tornar amb ells. Que la seva família i amics el perdonarien si ell demanava perdó.

 

Conte narrat per 3è de Primària de l'Escola Gavà Mar de Gavà i presentat al I Concurs de podcast - Contes del Món.
Així, a partir de dinàmiques reflexives, debats i del propi relat, els alumnes van treballar diferents valors i conceptes com són la solidaritat, l'ajuda, el perdó, l'egoisme, la família, l'estima, etc. i es van aproximar a la cultura africana. A totes les sessions els grups van estar molt participatius i amb moltes ganes d'explicar les seves opinios.

Hem recollit algunes dels missatges reflexius dels infants: "Amb la violència no aniràs enlloc", "Encara que la felicitat sigui una palaura abstracte la podem sentir en els nostres cors", "L'amistat no perdrà mai", "La pau és millor que la guerra", "Hem de reflexionar les coses abans de dir-les", "La família és més important que els diners", "La riquessa no ho soluciona tot", entre d'altres moltes frases.

A la segona part dels tallers es van fer grups perquè adaptessin el text i treballessin la creativitat, competències lingüístiques i el treball en equip. Havíen de reescriure el final del conte amb una història alternativa i imaginària, resolent el conflicte de la història. I finalment, a la tercer part, els diferents grups van enregistrar els contes amb el pròpi equip de ràdio que té l'escola, el de la Ràdio Drac. A continuació podeu escoltar els resultats dels tallers amb els finals del conte "L'esperit de la consciència":

classe tercer can vidalet quart can vidalet cinque can vidalet
                 3è de Primària:
                Conte 1Conte 2
                 Conte 3Conte 4
4t de Primària:
Conte 1Conte 2
Conte 3Conte 4
            5è de Primària:
           Conte 1Conte 2,
          Conte 3, Conte 4

damia caro contes del mon
6è de Primària:

Els i les alumnes d'aquesta classe han editat els seus propis contes i han fet una exposició al passadís de l'escola amb els dibuixos del conte i els guions radiofònics: Conte 1Conte 2Conte 3Conte 4
sara lopez contes del mon

El taller radiofònic dels Contes del Món vol donar a conèixer, a través de la tradició oral i les noves tecnologies, la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. L'activitat la dinamitzen dues talleristes especialistes en educació i comunicació social. Si voleu convertir la vostra aula en un estudi de ràdio, amb aquesta activitat teniu una gran oportunitat!
 


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies