Titular notícies

JOVES del CENTRE CÍVIC VILARNAU de SANT SADURNÍ de NOIA GAUDEIXIN d'un TALLER de RÀDIO i CONTES

Dimarts 18 Febrer 2014

Un, dos, tres... gravem! El 3 i el 5 de febrer el Centre Cívic Vilarnau de Sant Sadurní de Noia es va convertir en un estudi de ràdio, amb micròfons, cables, taules de so, molts contes i imaginació. Els joves del centre van gaudir d'un taller de Contes del Món. Durant les diferents sessions van treballar amb la paraula, la cultura popular, la creativitat i les TIC. De la mà  de Sara López i Damià Caro van conèixer la història del Zang, un jove de Camerun egoista i amb molta ambició, que va oblidar la seva família i el seu poblat, per anar-se amb els "malvats" de la guerra i la seva fortuna. Si voleu saber com va ser el taller, podeu continuar llegint...

El taller es va dividir en dues sessions de dues hores cada una. El primer dia es va treballar un conte i un país, en aquest cas Camerun i el conte "L'esperit de la consciència". A l'Àfrica, hi ha un esperit que s'apareix a les persones que han fet alguna cosa malament i necessiten reflexionar per canviar la seva actitud. Això mateix li va passar al Zang. Una nit, l'esperit va aparèixer i va fer-li veure que no podia deixar als seus i que havia de tornar amb ells. Que la seva família i amics el perdonarien si ell demanava perdó. Aquí podeu escoltar aquest conte narrat pels alumnes de 3er de Primària de l'Escola Gavà Mar de Gavà, que el van presentar a la primera edició del Concurs de podcast - Contes del Món i van estar finalistes.
 

Així, a partir d'una recerca per internet, dinàmiques reflexives, debats i a través del relat, els joves van treballar diferents valors i conceptes com són la solidaritat, l'ajuda, la violència, la pau, la convivència, el perdó, l'egoisme, la família, l'estima, l'altre, etc. i es van aproximar a la cultura africana. El segon dia, es van fer dos grups per tal de que adaptessin el text i escrivissin un final alternatiu del conte, treballant així la creativitat, competències lingüístiques i el treball en equip.


 

 
Al final, la sala del centre cívic es va convertir en un estudi de ràdio i els diferents grups van enregistrar els contes. A continuació podeu veure una galeria amb imatges de les sessions i escoltar el resultat del taller amb els diferents finals del conte "L'esperit de la consciència": conte 1 i conte 2

El Taller radiofònic dels Contes del món vol donar a conèixer, a través de la tradició oral i les noves tecnologies, la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. L'activitat la dinamitzen dues talleristes especialistes en educació i comunicació social. Si voleu convertir la vostra aula en un estudi de ràdio, amb aquesta activitat teniu una gran oportunitat!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies