Titular notícies

ALUMNES del COL·LEGI RESIDÈNCIA PIVE de TONA GAUDEIXEN d'un TALLER de RÀDIO dels CONTESDELMON.ORG

Dimarts 28 Gener 2014

El dilluns 20 de gener un taller radiofònic dels contes del món va desembarcar al Col·legi Residència Pive de Tona de la mà de Sara López i Damià Caro, membres de COMSOC - Comunicació Social. Joves de 1er d'ESO van participar activament en les dinàmiques inicials, en l'adaptació d'un conte originari del Camerun i en el seu enregistrament. Tot plegat va acabar amb l'aula d'informàtica convertint-se en un estudi de ràdio ple de nervis i emoció.

Els joves van conèixer la història camerunesa "L'esperit de la consciència", en la que en Zang, un jove egoista i amb molta ambició, s'oblida de la seva família i el seu poblat, per aliar-se amb els "malvats" de la guerra i la seva fortuna. Però a l'Àfrica, hi ha un esperit que apareix a les persones que han fet alguna cosa malament i necessiten reflexionar per canviar la seva actitud. Això mateix li passa al Zang. Una nit l'esperit apareix i li fa veure que no pot deixar als seus a l'estacada i que ha de tornar amb ells... i així ho va fer. Al reproductor de l'esquerra podeu escoltar el conte treballat al taller i narrat en aquesta ocasió pels alumnes de 3er de Primària de l'Escola Gavà Mar de Gavà, que el van presentar a la primera edició del Concurs de podcast - Contes del Món i van estar finalistes.

A través del relat els alumnes van treballar diferents valors i conceptes com són la solidaritat, l'ajuda, el perdó, l'egoisme, la família, l'estima a l'altre, els tipus de riquesa, la felicitat,... i es van aproximar a la cultura africana. Després de conèixer el conte i participar d'algunes dinàmiques, van crear de forma col·lectiva diversos finals alternatius i creatius i els van enregistrar amb el kit de ràdio. A continuació podeu escoltar el resultat del taller amb els diferents finals del conte "L'esperit de la consciència": conte 1 i conte 2.

Col·legi Residencia Pive de Tona
Col·legi Residencia Pive de Tona
 taller_PIVE

El taller radiofònic dels contes del món vol donar a conèixer, a través de la tradició oral i les noves tecnologies, la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. L'activitat la dinamitzen dues talleristes especialistes en educació i comunicació social. Si voleu convertir la vostra aula en un estudi de ràdio, amb aquesta activitat teniu una gran oportunitat!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies