Titular notícies

TALLERS RADIOFÒNICS i DIADES COFINANÇADES per la DIPUTACIÓ de BARCELONA

Dimecres 12 Juny 2013

Voleu escoltar contes i gaudir de cançons populars d'arreu el món de la mà d'un animador? Voleu convertir l'aula o la biblioteca en un estudi de ràdio per conèixer i compartir món a través dels contes? Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social us proposem fer el "Taller radiofònic dels Contes del Món" i organitzar una “Diada dels Contes del Món”. Aquestes dues activitats interculturals estan parcialment subvencionades per la Diputació de Barcelona. No us adormiu i feu la vostra petició, els tallers i les diades cofinançades estan comptades!

Tallers radiofònics dels Contes del Món 

Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social us oferim la possibilitat de fer un taller de ràdio que comparteix la mateixa ànima i objectius del "Concurs de podcast - Contes del Món", i que de ben segur serà útil per preparar els vostres contes en mp3 i participar -si així ho voleu- al pròxim certamen.

El taller radiofònic s'adreça als infants i joves de Primària i Secundària de les comarques barcelonines, i es pot desenvolupar en un centre educatiu, centre cívic, biblioteca, etc. 

Pretén afavorir el coneixement significatiu de les realitats socioculturals dels pobles de la Terra, en especial dels països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH),  i millorar la competència comunicativa lingüística i audiovisual a través de la creació d'audiocontes.
 
   

Taller radiofònic al CEIP El Morsell d'Olivella  
La activitat, de quatre hores de durada, combina la cultura popular de tradició oral amb les noves tecnologies de la comunicació, i la llengua catalana amb les cultures nouvingudes. Els participants, a través de dinàmiques grupals, investigaran i s'endinsaran en diferents cultures, faran un guió d'un conte radiofònic i el gravaran amb un kit de ràdio. És un taller que estimula l'educació intercultural amb una metodologia participativa, activa, socio-crítica, i inclusiva.

Més informació sobre els tallers aquí.

Diades dels Contes del Món 

També us animem a celebrar una "Diada dels Contes del Món" de la mà d'un animador de l'AMAPEI, d'una persona que en sap un bon tros de "cantar contes i contar cançons" i que amenitzarà una jornada plena de diversió i aprenentatge humà.

L’espectacle de música i contes, d’una hora de durada, vol donar a conèixer a través de la tradició oral la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. Els contes són narrats per un artista contacontes que amenitza la jornada amb música i animació. 

Els contes que s’expliquen durant l’espectacle són una selecció de les 500 històries participants al "Concurs de podcast – Contes del món" durant les tres edicions en les què han treballat infants i joves dels Països Catalans. 

Més informació sobre les diades aquí.  


Jordi Tonietti

Carles Cuberes

Rah-mon Roma


Oriol Canals

Les dues activitats formen part del Catàleg d’accions de sensibilització de la Diputació de Barcelona 2013 i estan parcialment subvencionades. La DIBA assumeix el 80% del cost total de l'activitat i la resta del cost, el 20%, l'ha d'assumir l'ens local que realitzi l'acció. En el cas dels tallers radiofònics el cost per a l'ens local és de 190 euros i en el de les diades és de 180 euros. Aquest any les activitats de l’Oferta 2013 estan dirigides a municipis i consells comarcals de menys de 50.000 habitants.

Aquí podeu veure el Catàleg 2013 de la Diputació de Barcelona. 


Comentaris
 1. Encarna ( 12/09/2013 12:12:49 )
  Bon dia,

  Som d'un poble petit, la Llacuna. Aquest curs, a l'escola, obrirem la biblioteca extraescolar. Seria molt maco poder gaudir dels contes...
  Estem molt interessats en aquesta activitat i voldríem informació. Serà possible?
  Diada dels contes! Quina inauguració de la biblioteca!

  gràcies
 2. Maria Casabó Bernis ( 18/06/2013 06:06:14 )
  Hola...

       Som un institut petit...d'un poble petit de Girona, però amb grans espectatives en milorar la nostra llengua. Estem dins del programa ILEC, impluls de la lectura, i és el nostre segon any, per tant, ens agradaria molt poder participar en aquests tallers radiofònics durant el curs 2013-14.
        El nostre institut es diu Institut de Tossa de Mar, i el grup d'alumnes que participarien en aquest taller seria d'uns 24...de moment, si la matrícula no falla.
     No sé si les nostres instal·lacions us permetrien fer el taller al mateix institut, però peer al que es necessiti tenim el suport de la Biblioteca i de les sales de l'Ajuntament de Tossa.
     No proposem cap dia concret, de moment, quan tinguem més informació, procurarem incloure aquest taller dins la programació de l ' ILEC.

     Molt agraïda per aquesta oportunitat.

  Salutacions... de Maria Casabó
 3. Maria Juan Busquets ( 13/06/2013 11:11:21 )
  Bon dia,
  treballam a una biblioteca de Mallorca, i feim un petit programa de ràdio .
  Hi ha alguna possibilitat de participar d'aquests tallers?
  Ens agradaria molt, ja que seguim des de fa temps la vostra feina.
  Salutacions
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies