Titular notícies

La RÀDIO i els CONTES DEL MÓN arriben al CEIP El MORSELL d'OLIVELLA

Dijous 21 Febrer 2013

El passat 19 de febrer, la ràdio i els contes del món van arribar al CEIP El Morsell d'Olivella (Barcelona). Més d'una trentena d'infants de 4º de Primària van participar del taller de ràdio dels Contes del Món.  Els nens i nenes van conèixer la història de la Shiwa, una noia de l'Índia que volia marxar del seu país per estudiar i conèixer altres llocs del món però que finalment va acabar sent víctima de l'explotació infantil. El seu viatge final va ser molt diferent del que havia imaginat.

A través del relat els alumnes van treballar els drets humans i els drets dels infants i es van aproximar a una realitat molt diferent i desconeguda per ells  com és la que viuen alguns infants de l'Índia. Després de conèixer el conte, van crear de forma col·lectiva diverses alternatives del viatge de la Shiwa i l’van enregistrar amb el kit de ràdio i les talleristes.

Els nens i nenes d'El Morsell ho van fer molt bé i van gaudir molt d'aquesta experiència.Alumnes del CEIP El Morsell fent el taller de ràdio. 

Vols fer aquest taller a la teva escola?

El taller radiofònic s'adreça als infants i joves de Primària i Secundària de les comarques barcelonines, i es pot desenvolupar en un centre educatiu, centre cívic, biblioteca, etc.

Pretén afavorir el coneixement significatiu de les realitats socioculturals dels pobles de la Terra, en especial dels països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH),  i millorar la competència comunicativa lingüística i audiovisual a través de la creació d'audiocontes.

La innovadora activitat, de quatre hores de durada, combina la cultura popular de tradició oral amb les noves tecnologies de la comunicació, i la llengua catalana amb les cultures nouvingudes. Els participants, a través de dinàmiques grupals, investigaran i s'endinsaran en diferents cultures, faran un guió d'un conte radiofònic i el gravaran amb un kit de ràdio. És un taller que estimula l'educació intercultural amb una metodologia participativa, activa, socio-crítica, i inclusiva.

L'acció educativa, que requereix de treball prèvi per part dels participants, té dues modalitats: una adequada als infants de 1er a 4rt de Primària, i una altra dirigida als joves de 5è de Primària a 3er d'ESO.

Aquí podeu trobar més informació sobre els tallers: http://www.contesdelmon.org/ca/tallers/


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies