Titular notícies

ALUMNES del CEIP ROSSEND MONTANÉ de SANT PERE MOLANTA GAUDEIXEN d'un TALLER de RÀDIO dels CONTESDELMON.ORG

Dijous 31 Gener 2013

Una trentena d’infants del Cicle Superior del CEIP Rossend Montané de Sant Pere Molanta (Olèrdola) van participar el passat 29 de gener del taller de ràdio dels Contes del Món. Els nens i nenes van conèixer la història de l’Igbal, un jove pakistanès obligat a treballar a una fàbrica de catifes que s’acaba convertint en víctima de l’explotació infantil.

A través del relat els alumnes van treballar els drets humans i els drets dels infants  i es van aproximar a una realitat molt diferent i desconeguda com és la que viuen alguns infants de Pakistan. Després de conèixer el conte, van crear de forma col·lectiva diversos finals i l’van enregistrar amb el kit de ràdio.

Els nens i nenes del Rossend Montané ho van fet tan bé que fins i tot la ràdio municipal d’Olèrdola s’ha interessat pels seus treballs i els ha proposat emetre’ls a partir de la setmana vinent.
 


Alumnes del CEIP Rossend Montané fent el taller de ràdio. 

El taller radiofònic s'adreça als infants i joves de Primària i Secundària de les comarques barcelonines, i es pot desenvolupar en un centre educatiu, centre cívic, biblioteca, etc.

Pretén afavorir el coneixement significatiu de les realitats socioculturals dels pobles de la Terra, en especial dels països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH),  i millorar la competència comunicativa lingüística i audiovisual a través de la creació d'audiocontes.

La innovadora activitat, de quatre hores de durada, combina la cultura popular de tradició oral amb les noves tecnologies de la comunicació, i la llengua catalana amb les cultures nouvingudes. Els participants, a través de dinàmiques grupals, investigaran i s'endinsaran en diferents cultures, faran un guió d'un conte radiofònic i el gravaran amb un kit de ràdio. És un taller que estimula l'educació intercultural amb una metodologia participativa, activa, socio-crítica, i inclusiva.

L'acció educativa, que requereix de treball prèvi per part dels participants, té dues modalitats: una adequada als infants de 1er a 4rt de Primària, i una altra dirigida als joves de 5è de Primària a 3er d'ESO.

Aquí podeu trobar més informació sobre els tallers: http://www.contesdelmon.org/ca/tallers/


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies