Titular notícies

FAMÍLIES de LA LLAGOSTA i CANOVELLES XALEN amb DIADES dels CONTES del MÓN

Divendres 4 Gener 2013

El divendres 28 de desembre vam tenir ració doble de l'espectacle de contes i cançons dels Contesdelmon.org. Al matí en Rah-mon Roma va treure la son de les orelles als petits i grans que van acudir al Centre Cultural de La Llagosta i a la tarda en Manel Hernández amb històries i ritmes especials per l'ocasió va fer bellugar als més atrevits que omplien el Pavelló Tagamanent de Canovelles. Ho compartim en vídeos i fotos!


A les 12h les famílies de La Llagosta encara arribaven al Centre Cultural del municipi on en Rah-mon Roma ja estava preparat per compartir contes i cançons d'arreu del món. Unes aventures de tradició oral recuperades per joves que han participat, amb els seus audiocontes, al Concurs de podcast - Contes del Món i explicades aquesta ocasió per un animador que va ser pacient: quan totes les famílies van seure a les poltrones del bonic equipament va començar l'espectacle. Els contes "L'incendi dels arrossars" (Japó), "El nenúfar" (Canadà), "Mabo i la hiena" (Mali) van fer viatjar als assistents amb un sèrie d'instruments que acompanyaven el batec de cada relat i amb cançons de cada poble que visitaven.

 
ramon roma la llagosta centre cultural centre cultural la llagosta rahmon roma


El Pavelló Tagamanent de Canovelles bullia una hora abans de començar la "Diada dels Contes del Món" que en Manel Hernández havia preparat per l'ocasió. Durant tot el dia aquell centre, més aviat dedicat a l'esport, s'havia convertit en un espai de multijoc infantil en el què es podia trobar un circuit de cotxes, inflables, tallers, slot, jocs tradicionals, ludoteca, i tallers per a famílies. A les 19h en Manel va començar i de sobte totes les famílies es van aplegar davant l'escenari central i van xalar de contes i cançons.


manel hernandez pavello tagamanent canovelles canovelles pavello tagamanent manel articulat


L’espectacle de música i contes, d’una hora de durada, vol donar a conèixer a través de la tradició oral la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. Els contes són narrats per un artista contacontes que amenitza la jornada amb música i animació. Els contes que s’expliquen durant l’espectacle són una selecció de les 400 històries participants al "Concurs de podcast – Contes del món" durant les tres edicions en les què han treballat gairebé 4.000 infants i joves dels Països Catalans.

Compartim dos contes en vídeo...

1) El nenúfar, un conte dels indis canadencs animat per Rah-mon Roma


2) L'incendi dels arrossars, una llegenda del Japó animada per Rah-mon Roma


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies