Titular notícies

A SABADELL CELEBREM una DIADA dels CONTES del MÓN a la FESTA del COMERÇ JUST i la BANCA ÈTICA. MIRA els VÍDEOS!

Divendres 22 Juny 2012

En el marc de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica el diumenge 17 de juny a la tarda vam celebrar una "Diada dels Contes del Món" a la plaça Doctor Robert de Sabadell. L'animador Carles Cuberes va captar l'atenció d'un centenar de persones amb els seus contes i cançons, un recull de cultura popular ben viva feta per infants i joves d'arreu dels Països Catalans. L'espectacle va amenitzar la fira d'entitats que compartien els seus projectes amb les famílies sabadallenques. Compartim dos contes en video!

En Carles va contar cançons i cantar contes. En aquest cas les històries protagonistes van ser: "El Mumali i el xiulet màgic", "L'incendi dels arrossars", "El Colibrí i les flors", "El gegant d'Escòcia", i "Els gegants del Pedraforca". Contes procedents de Mali, el Japó, l'Equador, Irlanda, i Catalunya van fer passar una bona estona a l'ombra de la plaça de la ciutat. Una bona oportunitat per passar en família i conèixer el Concurs dels Contesdelmon.org, una iniciativa participativa en la què els més menuts de la casa ens expliquen contes d'arreu del món i un espectacle, la "Diada dels Contes del Món" en el què professionals de l'animació narren aquestes històries treballades a l'aula.


carles cuberes sabadell contes carles cuberes


L'espectacle es va estrenar l’any 2011 i ja ha passat per una vintena de localitats de Catalunya, com per exemple Ripollet, Vilanova i la Geltrú, Sabadell o Sant Boi de Llobregat. L’espectacle de música i contes, d’una hora de durada, vol donar a conèixer a través de la tradició oral la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. Els contes són narrats per un artista conta-contes que amenitza la jornada amb música i animació.

Podeu veure l'àlbum de fotos de la jornada sociocultural i pel consum responsable, i també escoltar dos contes d'aquesta "Diada dels Contes del Món" a Sabadell:

- El gegant d'Escòcia
 


- El Colibrí i les flors
 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies