Titular notícies

JA S'HAN ATORGAT els VIII PREMIS FRANCESC CANDEL 2011 als CINC GUARDONATS

Divendres 4 Novembre 2011


El passat 28 de setembre de 2011 el jurat de VIII Premis Francesc Candel convocats per la Fundació Lluís Carulla, amb el suport de la Direcció General d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, va atorgar  els cinc guardons, dotats amb 3.000 euros, destinats a reconèixer i difondre les bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans i ciutadanes catalanes d'origen immigrant. Un premi al què també concorria el "Concurs de podcast - Contes del Món".


Els VIII Premis Francesc Candel s’han atorgat als projectes i experiències reeixits d’entitats i institucions que promouen i estimulen la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el coneixement del país (llengua, tradicions, geografia i història, valors socioculturals), la sensibilització sobre la cultura de la immigració, la participació de dones i joves immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació.

L'Associació COMSOC - Comunicació Social va presentar el "Concurs de podcast - Contes del Món" als VIII Premis Francesc Candel, sent una de les noranta propostes rebudes en aquesta VIII convocatòria, de les quals sols han sigut cinc els guardons que el jurat a seleccionat. Així, les entitats premiades han segut les següents:

- Desmuntant Desmuntant rumors, Ajuntament de Tàrrega (Tàrrega).
- Amb veu nova, les velles paraules. Centre de Normalització Lingüística d'Osona (Vic).
- Projecte Arrels. Institut Roquetes (Roquetes).
- Laboratori antiracista. SOS Racisme de Catalunya (Barcelona).
- Totes plegades. Associació de veïns de Rocafonda (Mataró).
premis francesc candel

Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social volem destacar i felicitar especialment al Projecte Arrels de l'Institut de Roquetes, ja que ha sigut un dels instituts participants al "2on Concurs de podcast - Contes del Món" i amb el conte "Mabo i la hiena" (Mali), va ser un dels 24 contes finalistes. Aquest Projecte Arrels demostra que es poden engegar iniciatives amb impactes socials molt significatius i que el camí a seguir és la personalització dels projectes d’integració social.
L’Institut de Roquetes ha explorat i trobat vies per ajudar alumnes, de diferents orígens, a viure la seva incorporació de forma amable i atractiva, amb l’esforç i l’entusiasme de tota la comunitat. Aprofitar l’hora del pati per parlar en català amb una parella lingüística; aprofundir en coneixements generals o aprendre’n de nous a través de matèries optatives específiques; i participar en excursions trimestrals per conèixer la cultura del nostre país, ajuda a cohesionar el grup classe i a millorar el rendiment escolar i la convivència al centre.

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies