Titular notícies

El PREMI LLETRA 2011 amb el CONCURS dels CONTESDELMON.ORG

Divendres 30 Setembre 2011


Convocat per la Fundació Prudenci Bertrana i LLETRA de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb la intenció de destacar el millor projecte digital publicat a internet, realitzat arreu del món i en qualsevol llengua per mostrar o promocionar la literatura catalana a la xarxa. Anualment s'hi poden presentar al premi qualsevol projecte digital de o sobre literatura catalana, publicat a internet (amb l'excepció dels blocs). La presentació de candidatures es va tancar el 15 d'agost de 2011 i el veredicte s'ha fet públic el dijous 29 de setembre. El Concurs dels Contesdelmon.org ha estat una de les 17 candidatures proposades.


El jurat ha premiat ex aequo dos projectes digitals: per una banda, el Corpus literari digital de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida que digitalitza, des de l'any 2008, un fons documental de gran valor per a l'estudi i difusió de la literatura catalana contemporània. Per una altra, les pàgines d'autors i obres catalanes de la Viquipèdia, que ha estat pionera en el desenvolupament de dinàmiques veritablement participatives a Internet. El premi és per a totes les persones que han col·laborat, altruistament i solidària, en l'edició de la Viquipèdia catalana durant aquests darrers 10 anys. Dóna testimoni del seu agraïment i, alhora, és una invitació per seguir construint col·lectivament la Internet en català del futur.

Els membres del jurat han estat: Glòria Bordons, Josep M. Fonalleras, Francesc Serés, Carles Sigalés, Joan Manuel Tresserras i Llorenç Valverde. La dotació del premi és de 1.200 euros.

Les candidatures han estat proposades per la comunitat de LletrA, els impulsors dels projectes web i/o els membres del jurat.
premis lletra 2011

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies