Titular notícies

Les IV JORNADES de la XARXA d'ESCOLES COMPROMESES amb el MÓN, un ESPAI pel CONCURS de PODCAST - CONTES del MÓN

Divendres 14 Gener 2011


El divendres 21 i el dissabte 22 de gener la Xarxa d'Escoles Compromeses amb el Món organitza les "IV Jornades XECMón. Compartim eines en una societat canviant!" a la seu de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, situada a l'Avinguda de les Drassanes nº 3 de Barcelona, i ha convidat a l'Associació COMSOC - Comunicació Social ha compartir l'experiència del "Concurs de podcast - Contes del Món". Una iniciativa en la què han participat gairebé 80 centres educatius de Catalunya (32 en la primera edició i 47 en la segona) escrivint, enregistrant, i il·lustrant contes arrelats als pobles de la Terra. Els membres de COMSOC hi seran presents els dos dies a la tarda: en la "Presentació d'experiències" i en el "Taller 3: La recerca en Pau, Drets Humans i Desenvolupament com a estratègia didàctica: un punt de trobada escoles-oneges".


La Xaxa d'Escoles Compromeses amb el Món (XECMón) és un espai de comunicació, d'intercanvi d’experiències i de coneixement entre centres educatius de tota mena, ong i administració en temes d’educació pel desenvolupament, cooperació, solidaritat, pau i drets humans.
 
Amb aquestes jornades, la XECMón facilita un espai de trobada i reflexió per a diferents agents socials implicats en l'Educació per al Desenvolupament, Pau, Drets Humans, Solidaritat i Cooperació Internacional. És per aquest motiu que convida a COMSOC - Comunicació Social, la ONG impulsora del "Concurs de podcast - Contes del Món", a explicar aquesta iniciativa dins del marc de "propostes concretes per a treballar a l'aula".

El divendres 21 de gener en la "Presentació d'experiències" comptarem amb Anna Pérez i Núria Cervera, docents de l'Escola Collaso i Gil del barri del Raval de Barcelona, que han treballat amb els seus alumnes de Primària per a participar a les dues edicions del concurs i formar part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org".

Així, mostrarem la dinàmica, participació del concurs i les seves conseqüències dins de l'aula. És a dir, el perquè es considera al "Concurs de Podcast - Contes del Món" una eina d'educació pel desenvolupament.

El dissabte 22 de gener ens trobarem en el "Taller 3: La recerca en Pau, Drets Humans i Desenvolupament com a estratègia didàctica: un punt de trobada escoles-oneges." que desenvoluparan conjuntament Núria González. Paula. Educació per a la Pau a l'aula, i Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social.

Podeu consultar la programació a www.escolescompromeses.org. Per a participar cal  una inscripció, és gratuïta.


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies