Titular notícies

SI PER UN DIA... l'AMAPEI CANTA els DRETS dels INFANTS i CELEBRA 10 ANYS!

Dissabte 20 Novembre 2010


El 20 de novembre de l'any 1989 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la
Convenció sobre els drets de l'infant i és per això, que el 20N es celebra el Dia Internacional dels Drets de la Infància. L'Associació de Músics i Animadors Professionals d'Espectacles Infantils va enregistrar el 2009 dos cd's col·lectius sota el títol "Si per un dia... l'AMAPEI canta els drets dels infants", un material que us recomanem i que està disponible a www.siperundia.com. I a més, l'AMAPEI celebra 10 anys!


A la web
www.siperundia.com hem trobat un bon comentari del periodista Carles Capdevila, que reproduïm:

"Si per un dia, només un, aquest país deixés de tenir cantants i animadors infantils entusiastes, divertits, professionals i amb les idees tan clares, podríem exclamar amb raó: “No hi ha dret”.

Però ells existeixen, i els drets dels nens també, encara que tant aquests drets essencials dels infants com els cantants que els han posat lletra i música sovint són massa transparents, tenen poca visibilitat social. En mereixen molta més. No em canso de reivindicar i aplaudir els educadors en el lleure, que a casa nostra han donat, donen i donaran moltes alegries en tots els sentits. Ens fan la vida més divertida i, pel mateix preu, eduquen les criatures i ens eduquen als pares i mares, que sovint també ens fa molta falta.

 
Aquest CD tan ben afinat en la música i en les lletres, aquest àlbum tan ben parit, és fill d’una gent que té clar quin és el seu deure amb el país: fer d’altaveu dels menuts, ciutadans als quals coneixen prou bé i saben com despertar, entretenir i animar amb la medicina que espanta tots els mals: cantar.

Mares i pares solem ser més tímids, ens costa deixar-nos anar i enganxar-nos a la rotllana, per vergonya i timidesa. Però estic segur que quan escolteu aquestes cançons entendreu que aquest cop no hi ha excuses. La música us captivarà, us ajudarà a assumir amb un somriure el deure d’educar la canalla de bon humor, i les lletres us recordaran de la forma més lúdica i directa la responsabilitat de defensar els seus drets. Com a pare agraeixo molt aquesta feinada i em sumo a aquest cant a l’optimisme, amb el risc de desafinar. Un dia és un dia."
cd siperundia


Fins aquí la nostra recomanació per cantar i contar els Drets dels Infants amb la veu i l'empenta dels animadors de l'AMAPEI. Els nostres amics amb qui us convidem a celebrar una "Diada dels Contes del Món". Una Associació que celebra 10 anys!

Hem rebut aquest text de la Maria Navarrete, presidenta de l'AMAPEI:


"Enguany a l’AMAPEI, l’Associació de Músics i Animadors/es Professionals d’Espectacles infantils, celebrem el nostre 10è aniversari com a associació.

Aquest ofici d’animadors/es que ens uneix a l’AMAPEI, va començar un dia de l’any 1971 quan en Xesco Boix, Jordi Roura, Laura Pérez, Núria Ventura i Josep Maria Pujol van decidir unir-se i formar el grup d’animació per a la mainada Ara va de bo, oferint des de Catalunya un model d’espectacles infantils de qualitat únic al món.

L’animació per a la quitxalla es va posar en marxa trencant tots els esquemes dels espectacles infantils coneguts fins aleshores. A poc a poc, va vèncer les prohibicions de la dictadura franquista cap a la llengua i la cultura catalanes, i va progressar malgrat la manca de promotores artístiques d’espectacles que l’impulsessin. Poble a poble, escola a escola, es va anar refermant any rere any i, seguint el model d’Ara va de bo, van anar sorgint més animadors. A partir de l’any 1975, l’aparició de la promotora cultural Enllaç va contribuir a consolidar l’ofici d’animador/a i a la professionalització d’aquest nou gènere musical.

L’animació infantil es va convertir en un model d’espectacle divertit i, alhora, potenciava tots aquells valors que no formaven part dels llibres de text, com ara la solidaritat, l’estima, la imaginació, la creativitat, el bon gust, i el fet de compartir i no competir... També, en aquells primers anys, va ser un bon complement de l’ensenyament i l’ús de llengua catalana a les escoles, als esplais i als caus, fent possible, al mateix temps, que la mainada tingués fal·lera per la música, i s’engresqués a cantar en alguna coral o a agafar la guitarra als esplais, en uns anys en els que, cal recordar-ho, l’ensenyament musical no era present dins els plans d'estudi de l’escola com ara.
foto xesco boix

Als anys noranta, van anar sorgint molts més animadors i nous grups arreu de Catalunya. Ara fa 10 anys, una colla d'animadors van decidir unir-se i endegar l'AMAPEI, una associació que ha arribat fins avui dia i que any rere any va creixent més i més. Ja en som molts d’ animadors/es associats i, tot i que cada professional és una realitat, un estil i una manera de pensar diferent, tots els que formem part de l’AMAPEI tenim ben clara una cosa: que la nostra mainada, catalans o nouvinguts, són el futur de Catalunya i que, exercint el nostre ofici de l'animació, tenim un compromís adquirit per donar el millor que puguem oferir-li a una nena i a un nen..."

I que per molts anys!!!

El dijous 2 de desembre a les 20'30h al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T) de Barcelona faran la presentació del disc "10 anys d’AMAPEI". El C.A.T està situat a la Travessia de Sant Antoni nº 6 - 8 de Gràcia. Ens preguen que confirmem l'assistència a
junta@amapei.com

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies