Titular notícies

En BREU a les VOSTRES MANS, el LLIBRE i DISC dels CONTESDELMON.ORG

Divendres 11 Juny 2010


La setmana del 14 de juny iniciarem la distribució del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org", és a dir, que escoles participants, autors dels 24 contes finalistes i dels 24 dibuixos que formen part del material, i les persones que heu fet la reserva online, en pocs dies tindreu aquesta obra comunitària a les vostres mans. Per anar fent boca i fer més lleugera l'espera, des de l'Editorial Estudilogo i COMSOC - Comunicació Social, us hem preparat un document ".pdf" amb les primeres 13 planes del llibre i algunes fotografies.

 
El primer "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" és el resultat de dues iniciatives dinamitzades per l’Associació COMSOC – Comunicació Social que han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i les Regidories d’Educació i Cooperació de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Les iniciatives desenvolupades en el curs escolar 2009/10 són:
 
a) El "Concurs de podcast - Contes del Món", en el què han participat 67 contes de 24 centres educatius de 16 pobles de les comarques de Barcelona i

b) La iniciativa "
Dibuixa pels Contes del Món" que ha comptat amb la participació de 24 grups classe de 8 centres educatius de L’Hospitalet de Llobregat.

La publicació recull el treball d'infants, joves i docents que han escrit, enregistrat en ".mp3" i dibuixat històries originàries de diversos pobles de la Terra: Bulgària, Camerun, Catalunya, Congo, Egipte, Etiòpia, Índia, Japó, Mali, Marroc, Mèxic, Moldàvia, Nepal, Pakistan, Perú, Rússia, Sàhara Occidental, Senegal i Uruguai.

Us avancem un extracte del llibre en PDF per a què copseu la bona feina realizada per les comunitats educatives participants. Una bona feina, uns contes que s'emeten des de inicis d'any a diverses "Ràdios amigues" (COM Ràdio, Ràdio l’Hospitalet, Ràdio Ciutat de Badalona, Ona Conidenca, Ràdio Sant Quirze, Ràdio Balsareny, Sants 3 Ràdio, Ràdio Tordera, Ràdio Arenys, i Vilassar Ràdio).
 
 


Una mica d'història...

El concurs de contes enregistrats en mp3 dedicat als pobles de la Terra, amb web
www.contesdelmon.org, ha pretès posar les noves tecnologies de la comunicació al servei de la cultura popular de tradició oral, al servei de la comunitat educativa catalana que fomenta la interculturalitat com una oportunitat d’aprenentatge comú. Com destaquem en el pròleg del llibre: “El fenòmens migratoris actuals ens presenten a nous veïns que atresoren una cosa tan valuosa com és la seva cultura d’origen. Una cultura diferent i semblant a l’autòctona. Semblant perquè com a mínim hi ha una bona costum que tots els pobles del món tenim en comú: explicar històries a la mainada”.

La primera convocatòria del “Concurs de podcast – Contes del Món” s’ha adreçat -durant el darrer quatrimestre del 2009- a tots els i les alumnes i centres educatius de Primària i Secundària de la província de Barcelona.

Després d’una difícil tasca de sel·lecció els membres del jurat de Contesdelmon.org van triar, tenint en compte els 50 contes més votats pels internautes, les 24 obres que formen part del llibre. Un jurat que va estar integrat per Oriol Canals, coordinador de l’ AMAPEI; Marta Coll, directora de la Fundació Contes pel Món; Ramon Bartomeus, director de Iwith.org; Pilar Sampietro, periodista de Ràdio 4; Siscu Baiges, subdirector del programa “Tots x Tots” de COM Ràdio; i Vanessa Teixidor, codirectora del programa “L’hora del pati” de Ràdio L’Hospitalet.

Pilar Sampietro, justament, és l'autora del pròleg del llibre i destaca “La ràdio és, amb la literatura, un dels únics mitjans capaços de sacsejar de tal manera la nostra imaginació que alhora crea per la mateixa història mil i un escenaris, tants com oients hi ha connectats en aquells moments.” I recomana:
“Deixeu la pressa, pengeu-vos com vulgueu uns auriculars a les orelles i abandoneu-vos pels móns inconfessables d’aquestes joves que han sabut com treballar amb el so per despertar els sentits. Ara sí que ho heu de creure. Així és la ràdio dels sentits. Feliç aventura sonora!”.

 
Per RESERVAR ONLINE el teu llibre i disc has d'omplir aquest FORMULARI.
 

La segona edició, oberta a tota Catalunya!

Arran la bona acollida que ha tingut la primera edició del "Concurs de podcast - Contes del Món" i conscients de què molts alumnes i docents es van quedar curts de temps per preparar la seva obra sonora, des de COMSOC - Comunicació Social han decidit iniciar, el dilluns 3 de maig del 2010, el
període de preinscripció del "Concurs Contesdelmon.org 2010" per a què tothom qui vulgui participar s'organitzi amb antelació i així entre tots plegats poguem enriquir la cultura popular de tradició oral! Tens temps fins al dimecres 30 de juny! i recorda que a la propera edició del concurs s'amplia la convocatòria als centres educatius de Primària i Secundària de tota Catalunya.

        

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies