Titular notícies

EXCLUSIVA: TONI GIMÉNEZ ens REGALA el CONTE LA PARAULA ÉS POTSER

Dimarts 11 Maig 2010


Gràcies als nostres col·laboradors (AMAPEI i Músicalliure.cat) hem après que podem "contar cançons i cantar contes" i que la cultura popular de tradició oral és i ha de ser lliure. Amb aquesta idea demanem la complicitat d'artistes musicals per enriquir la cultura popular de tradició oral amb un conte, que contingui si escau una petita cançó. En Toni Giménez ens brinda "La paraula és potser", una cançó sobre el conte tradicional nord-americà "Conte del seny i la saviesa". Un conte compartit a Catalunya per en Xesco Boix amb el llibre "L'arbre generós. Tots els contes d'en Xesco Boix il·lustrats per Pilarín Bayés" (1981). Escolta com conta i canta en Toni "La paraula és potser"!


En
Toni Giménez és cantant, músic i compositor per a la mainada des de l'any 1977. Té 127 obres publicades (36 llibres i cançoners; 91 gravacions) i ha dictat més de 350 cursets i tallers sobre cançons i la seva didàctica, adreçats a mestres i altres professionals de l'educació.

En Toni mai havia explicat un conte publicament, només en els seus orígens com a animador. L'obra "La paraula és potser" és una exclusiva -que pots ecoltar en "mp3"- per a tota la família de Contesdelmon.org. Com ell mateix explica en l'introducció del relat, és un conte axiològic, és a dir, un conte que transmet valors.

D'en Toni Giménez s'han publicat moltes cançons i contes, en llibres de text escolar, en llibres per a infants, en llibres de música i en discos infantils. Les cançons d'en Toni es treballen habitualment com a recurs didàctic tant a escoles com a centres del lleure i es canten arreu dels Països Catalans, en català, i arreu dels països de parla hispana, en castellà. Pots veure la seva discografia
aquí.

En la llarga i brillant trajectòria d'en Toni hi ha diverses
novetats, nosaltres en destaquem una: el CD "Amic Xesco", un material que va presentar en el darrer Festival Barnasants. El disc és un homenatge a l'inoblidable artista, autor clau en el moviment folk català i en la resistència cultural catalana vers el franquisme. Quan Toni Giménez utilitza el terme amic a Boix, no és una llicència sinó que s'ajusta a la realitat. Junts van compartir escenari amb la proposta col·lectiva Cinc Dits d'Una Mà i el mateix Giménez li va escriure el tema "Amic Xesco", amb música de Pete Seeger.

Escolta l'INTRODUCCIÓ i el conte "LA PARAULA ÉS POTSER" d'en Toni Giménez!

Pots escoltar més contes d'
Artistes amics (de la capverdiana Mayra Andrade, del brasiler Darlly Maia o del menorquí Cris Juanico, per exemple).

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies