Titular notícies

Els GUANYADORS dels PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ de CATALUNYA 2009

Dijous 8 Abril 2010


Com vam comentar en una
notícia del mes de febrer, la iniciativa impulsada per l'Associació COMSOC - Comunicació Social titulada "Concurs de podcast - Contes del Món" va ser candidata en la categoría de "Premi Ràdio Associació d'Innovació" en els Premis RADIOCAT. Una proposta en la què han participat 67 contes de 24 centres educatius de 16 pobles, animadors, músics i contacontes, i ràdios amigues que difonen periòdicament les obres culturals. A continuació et detallem el llistat de guanyadors, entre els quals no apareixem. Ens quedem amb el nostre premi: un món de contes!

 
L'acte de lliurament dels 10ns Premis Ràdio Associació corresponents a l'any 2009 es va celebrar el dijous 25 de març a l'Auditori Axa de Barcelona. Era una edició especial ja que es celebraven els 10 anys del naixement d'aquests guardons.


Els reconeixements van començar amb les mencions d'honor, atorgades per Josep M. Bachs, menció d'honor 2005. La primera va ser per la Iniciativa legislativa popular
"Televisió Sense Fronteras", recollida per Vicent Sanchis en representació d'Acció Cultural del País Valencià.
 
La segona menció, va ser pels 10 anys de la Xarxa de Televisions Locals, recollida per Marc Melillas. La tercera per Jordi Estadella "per la seva llarga i profitosa trajectòria professional, plena d'imaginació i creativitat que validen el seu tarannà de bon comunicador". I la quarta, per Pepa Palau, "pels anys dedicats a la professió i per haver estat una de les persones més actives a l'hora de recuperar els mitjans catalans de comunicació audiovisual".

El Guardó 1924, premi audiovisual, va ser pel programa
Afers Exteriors, recollit pel periodista Miquel Calçada . El premis va ser lliurat per Albert Om, guanyador de la primera edició d'aquesta categoria.

Els premis de la categoria al millor programa de ràdio local van ser lliurats per Enric Molla, guanyador d'aquest guardó el 2005 . El premi va ser per
"El Club de les oportunitats", de Ràdio Bon Matí, recollit per Gerard Pol, director, Josep Roca, director del programa, i Víctor Díaz i Joan Gol, membres de l'equip.

També es van atorgar dues mencions de qualitat. Una pel programa
"Del no passaran al cara al sol" de Ràdio Barberà; i l'altre, per "L'edat del pavo", de Ràdio Mollet.

L'apartat de premis a la innovació va ser conduït per Jordi Basté, premi 2004 d'aquesta categoria. El premi va ser pels 10 anys de
RAC1, recollit per Eugeni Sallent, director general de Radiocat XXI. La menció de qualitat va ser per Francesc Triola, director general de Com Ràdio .

Manel Fuentes, guanyador del premi 2001 al millor programa de ràdio amb "Problemes Domèstics" , va lliurar el premi d'aquesta categoria a l'equip de
"Eduqueu les criatures", encapçalat per Carles Capdevila i Lluís Gavaldà. Les mencions de qualitat van ser per "La Volta al dia en 80 noms", d'Ona Mallorca, i "La graderia" d'Ona FM .

El reconeixement al millor professional va ser lliurat per Josep Cuní , que va rebre aquest premi en la tercera edició. El jurat va atorgat el guardó a Joan M. Pou "per haver avançat en la concepció d'espectacle de les transmissions esportives i per coordinar un equip professional que ha sabut omplir d'emoció, una temporada molt i molt especial".

L'acte va finalitzat amb la intervenció del Honorable Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Treserras, amb una actuació de la cobla i una representació de la Colla Mare-Nostrum.

Contes del Món als Premis Radio Associació

El "Concurs de podcast - Contes del Món" va participar en la categoría de "PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ D'INNOVACIÓ". I es que no hem d'oblidar que les vostres obres sonores s'escolten ja a nou 
ràdios amigues, una família que creix dia a dia. Aquesta vegada, nosaltres ens vam quedar amb el premi que teníem: un món de contes!

 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies