Titular notícies

El CANTANT CRIS JUANICO ens REGALA el CONTE les ILLES del PARADÍS

Dilluns 12 Abril 2010


El cantant menorquí Cris Juanico ha volgut compartir una obra cultural amb tots i totes les que formem part de Contesdelmon.org. Un conte titulat "Les illes del paradís". Serà una història de creació pròpia ambientada a Ses Illes? Una sàtira política? No, un conte tradicional gaoshan, d'una ètnia del continent asàtic, de l'illa Taiwan. L'aventura que ens narra en Cris parla d'un indret de pau on conviuen només persones especials. Ara la pots escoltar!


Qualsevol podria pensar que quan Cris Juanico va decidir explicar-nos aquesta història feia referència a la seva terra. I es que ell va néixer l'any 1967 a Ciutadella, Menorca.

Però la veritat és què la història de "Les illes del paradís" és un conte gaoshan. Els gaoshan són els primers habitants de Taiwán i avui en dia una de las 56 nacionalitats reconegudes oficialmente pel Govern de la República Popular Xina. En xinès Gaoshan vol dir montanya i és que el seu habitat són els turons de l'illa de Taiwán, i les illes Lán Yǔ i Orquídea. Actualment l'ètnia dels Gaoshan supera les 400 mil persones.

Escolta la introducció i el conte de "Les illes del paradís" narrat per en Cris Juanico!

Fa uns 18 anys que Cris Juanico està immers professionalment en el món de la música, àmbit en el qual ha treballat com a compositor, adaptador, productor i fins i tot, ha creat un estudi de gravació i un segell discogràfic.

Els seus primers 12 anys de carrera els va viure com a membre dels grups Ja T’ho Diré i
Menaix a Truà. L'any 2002 Cris Juanico va tornar a Menorca i començar una carrera en solitari que, treball darrera treball, s’ha anat consolidant i que es tradueix, a dia d’avui, en 5 discs de temàtica ben diferents.

Els estàndars de jazz de TOT DE MI (2008) i VOLA’M A SA LLUNA (2006) amb la Original Jazz Orquestra de Taller de Músics, el pop-rock d’autor de JOCS D’AMAGAT (2005), el cançoner popular en clau de pop-rock de MEMÒRIA (2004) i les cançons del conte infantil TABALUGA VIATJA BUSCANT EL SENY (2003), a més del retrobament després de 6 anys dels Menaix a Truà amb el treball COM EL VENT (2008).

Des del 2002 és també el responsable del segell discogràfic i dels estudis de gravació AUMÓN, a través dels quals ja s’han fet diferents produccions musicals (Jo sé una cançó, Vol. 1 i 2, Jo sé una cançó...menorquina, Vol.3 i 4) i per on han passat diferents artistes de Menorca (Inventari, S’Ensamble, Agrupació Musical de Ciutadella, Jazz do it, etc.).

Amic artista , explican's un conte!

Gràcies a la col·laboració amb l
'AMAPEI - Associació de Músics i Animadors Professionals d'Espectacles Infantils i amb el grup Ara va de bo hem après que podem "contar cançons i cantar contes" i gràcies a la col·laboració amb MúsicaLliure.cat hem après que la cultura popular de tradició oral és i ha de ser lliure. Amb aquesta idea hem demanat la complicitat d'artistes musicals per enriquir la cultura popular de tradició oral amb un conte, que contingui si escau una petita cançó. En Cris Juanico, com na Mayra Andrade i en Darlly Maia, és un dels "Artistes musicals" que ha respost. Gràcies!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies