Titular notícies

TU DECIDEIXES LES HISTÒRIES DEL 6È LLIBRE I DISC DEL CONCURS DE PODCAST - CONTES DEL MÓN

Dimarts 7 Abril 2015

Centres educatius, moviments socials, ampa's, universitats catalanes i de l'estranger, famílies, centres de normalització lingüística, i persones a títol individual han presentat les seves històries al 6è Concurs de podcast - Contes del Món. N'hem rebut un centenar i totes elles han estat ben valorades per les sis persones que han format el jurat del certamen d'enguany. D'entre totes elles n'han triat cinquanta, que ara passen a la següent fase i poden ser votades pels internautes amb perfils al Facebook i Twitter fins el 17 d'abril. Ara és l'hora, vota les teves històries preferides!

Per tal de votar correctament els 50 relats semifinalistes heu d'entrar a la plana "Votació de contes" i compartir les vostres històries preferides a través de les xarxes socials. Comptarem totes les comparticions que es realitzin a través de la pàgina esmentada, un sistema de votació que us presentem fruit del suport d'Iwith
 
votacio contes del mon

El jurat format per en Jaume Sastre, membre de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears; en Tortell Poltrona del Circ Cric i de Pallassos Sense Fronteres; en Jordi García, de la Xarxa d'Economia Solidària (XES); l'Eduard Ferrando, periodista de La veu del País Valencià; na Glòria Franquet, conductora del programa infantil "L'Ou Blau" d'Ona Mediterrània; i l'Àngels Guerrero, Cap del Servei de Recursos Lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística, ha escoltat i valorat tots els contes participants i han gaudit de l'experiència, com podem llegir a continuació:
 
 
gloria franquet"Frases extretes d'un dels contes com: 'Fill meu, arreu del món trobaràs nins i nines disposats a ser el teu amic' són les que donen sentit al fet de ser nin. Viure la infantesa i les demés etapes de la teva vida amb l'il·lsuió que sempre podràs comptar, trobar i retrobar les amistats. Escoltar les veus dels més menuts explicant les seves creacions ha resultat una gran experiència. Sentir l'emoció que ells transmeten i tornar a ser una nina com si t'expliquen un conte és una sensació molt gran. Hi ha una feina darrera de cadascuna de les històries, una feina d'equip, d'amistat i de valors. Tot un plaer."

Glòria Franquet, del programa infantil "L'Ou Blau" d'Ona Mediterrània. 
 
 
angels guerrero"De vegades, quan menys t’ho esperes, algú et fa un regal. I així és com he viscut la meva participació en el jurat de del concurs Contes del Mon. En realitat no ha estat només un regal, n’han estat molts: un cada vegada que s’encetava una nova història. Potser perquè feia temps que ningú no m’explicava contes només a mi, he sentit com cada veu es projectava directament als sentits i provocava un extraordinari garbuix d’emocions. Agraeixo l’oportunitat d’haver pogut participar en un projecte tan fantàstic. I un consell: deixeu-vos captivar per les històries d’arreu del món que un munt de nens i adults han volgut compartir amb tothom. Viureu experiències inexplicables."

Àngels Guerrero, Cap del Servei de Recursos Lingüístics.
 
 
D'acord amb les bases del concurs les votacions es podran realitzar fins el 17 d'abril del 2015.  El 23 d'abril publicarem les 24 històries més votades/compartides que formaran part del llibre i disc dels Contes del Món, incrementant així les edicions de la col·lecció de llibres - cd.

Des de COMSOC - Comunicació Social agraïm molt l'esforç de totes aquelles comunitats educatives i persones a títol individual que heu participat al 6è Concurs de podcast - Contes del Món, hagueu presentat o no el vostre conte a temps, doncs creïem que el més important és el procés de creació, els valors treballats i els aprenentatges obtinguts. Esperem que l'experiència creativa us hagi valgut la pena i que torneu a participar en les properes edicions amb les vostres històries. Perquè, qui millor que vosaltres mateixos per explicar les vostres històries?

Comentaris
 1. M. Dolors Figueras Bruguera ( 27/04/2015 12:12:22 )
  Bon dia,

  D'entrada, felicitats per la iniciativa i la feina feta. 

  Volia comentar-vos, però, el cas del conte "El gegant, el nan i el burro de les monedes d'or", de Diany Peñaloza, de l'Oficina de Català de la Bisbal (CNL de Girona). Sabeu que de bon principi jo ja us vaig demanar un aclariment sobre la manera de votar, perquè no m'havia quedat clara. Vam modificar-ho i tenim constància que moltíssima gent el va compartir, com ho demostra el fet que el seu conte ha estat escoltat 528 vegades! Però és evident que alguna cosa hem fet malament, perquè les comparticions no s'han comptabilitzat i el seu conte no ha estat un dels escollits per ser publicats. I és una llàstima, perquè el conte s'ho val. I ella també, perquè és una noia que posa moltíssima il·lusió i ganes en tot el que fa.
  Tant ella com jo som conscients que probablement l'error ha estat nostre però, tot i així, us ho volíem comentar perquè potser caldria, de cara a properes edicions, donar les instruccions més clares, que no admetin dubtes. I, si us plau, no us agafeu aquest correu com una crítica, és només amb ànim de millorar una bona iniciativa.
  Cordialment,
  M. Dolors Figueras
   
  1. Damià Caro ( 27/04/2015 05:05:27 )
   Benvolguda Dolors,

   Gràcies pel teu comentari, sempre ens agrada conèixer la vostra opinió i aprendre de l'experiència per tal de millorar les eines que posem al vostre abast. Procurarem ser més clars en la propera edició del concurs.

   No tingueu en compte el nº de reproduccions, no tenen perquè correspondre amb el nº de comparticions. Pot ser que un conte sigui molt reproduit perquè té un títol peculiar, però poc compartit. Ens sap greu que aquesta història no formi part dels 24 contes finalistes, perquè de ben segur que ha estat molt treballada com d'altres que tampoc formen part d'aquesta petita selecció.

   Per a nosaltres no hi ha guanyadors, hi ha finalistes. Considerem que tothom guanya gràcies al procés creatiu.

   Gràcies pel vostre treball i il·lusió, sense vosaltres aquesta iniciativa tan bonica que ens fa coneixe'ns més entre totes no seria possible.

   Una abraçada i fins aviat,

   --
   Damià Caro
   COMSOC – Comunicació Social
   damia@comsoc.cat
   www.comsoc.cat
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies