3º categoria


  Aquí apareixeran els contes de la tercera categoria
  Cliqueu aquí per enviar el vostre conte

Titular notícies

Diumenge 11 Desembre 2011
Des de l'Institut Joaquima Pla i Farreras de Sant Cugat del Vallès compartim un conte tradicional del Pakistà. Aquest conte ens parla de l'amor impossible entre el príncep de les formigues i la princesa dels humans. Hi ha una mica de tot: intriga, crueltat, emoció.... Al final el què ens vol dir aquest conte és que mai, et creguis millor que els altres només perquè, com en aquest cas, siguin més petits, o siguin diferents de tu.

Dimecres 7 Desembre 2011


Hi havia una vegada, un lleopard que tenia el seu conreu, i la seva amiga tortuga li agafada el blat, fins que el lleopard va posar un parany i la tortuga va caure.
La tortuga, per sortir del parany, volia enganyar a altres animals que passaven per allà fins que un d’ells, el rinoceront, va caure i la tortuga el va deixar al forat. Li va dir al lleopard que el rinoceront li agafava el blat. El lleopard es va començar a batallar amb el rinoceront fins que va dir que va ser la tortuga qui li va agafar el blat.
El lleopard no li va parlar mai més a a tortuga i la tortuga va perdre un amic.

Dimecres 7 Desembre 2011
Una noia va sortir a recollir café amb els seus amics,quan la noia va veure un lloc on creixia molt va anar i es va començar a enfonsar, els seus amics van intentar ajudar-la,però no van poder.Al cap d’un temps, on es va enfonsar la noia va començar a crèixer un arbre, un arbre parlant.
Un lleó que passava pel bosc, va començar a escoltar veus, va arribar fins a un arbre i va veure que era ell, l’arbre que parlava, va dir: Fins al dia d'avui mai no m’havia trobat amb una cosa tan rara com un arbre parlant, i es va  quedar inconscient.

Dimecres 7 Desembre 2011
PERQUÉ EL COCODRIL TÉ LA PELL ASPRA I RUGOSA?


Un mico i una serp caminaven a prop d’un riu, al mico, aquest riu li va recordar a una història que li va explicar el seu avi, i se la va explicar a la serp. La història tractava sobre un cocodril, que tenia la pell brillant i de color daurat. Quan era de nit, tots els animals de la zona s’apropaven al riu a veure la pell brillant del cocodril. El cocodril, al veure que tots els animals l’admiraven va començar a sortir també de dia, i amb la llum del sol, la pell va començar a posar-se dura i lletja. El cocodril va passar tanta vergonya, que des d’aquell dia quan els altres animals s’apropen al riu, el cocodril només deixa a la superficie els ulls i els seus orificis nasals.

Dimecres 7 Desembre 2011
Aquest conte tracta de una noia que es rica, té uns pares que no la deixen ajuntar-se amb els seus amics perquè son pobres. La noia un dia esta en un llac y un caiman li anava a atacar, però els nois la van salvar. La nena va a anar a avisar al seus pares i a dir que l’ havien salvat els nois. Els pares van considerar que tindrien que ser amics i van fer una festa i van ser amics.

Dimecres 7 Desembre 2011
Un regal inesperat


Un bon dia de Nadal a Perú, un jugador de futbol estava lesionat. En Juan Pablo estava a l’hospital.
Estava tot sol ja que la seva família vivia molt lluny i no podia anar-lo ha veure.
Els seus companys van pensar, en fer-li un regal, unes botes de futbol. Van anar al centre de la ciutat però les botigues estaven tancades, però van pensar en anar-lo a visitar igualment.
Després van pensar que el millor regal per al Juan Pablo serien ells mateixos.

Dimecres 7 Desembre 2011
L’AMISTAT CURA MALALTIES


Nosaltres som la Laia Piquera, el Johann Schwarze, el Xavier Buisán, l’Aroa Gil, el Sergi Julià i la Lineth Huaynoca i anem a l’escola Sant Antoni Maria Claret (SAMC).
El nostre conte tracta d’una nena que es diu Indira i viu a Nova Delhi. La seva mare, es va posar malalta i, com que no tenien diners, no podia anar a l’hospital. Més tard, coneix a un amic que li dona una solució: el seu pare és metge i la podia curar.
Anys més tard, el dos nens es van casar i van viure feliços per sempre més.

Dimecres 7 Desembre 2011
 CAVALLONS BLANCS

Uns alumnes de tercer d’ESO de l’escola SAMC hem escrit un conte popular i adaptat de Somalia que tracta d’un artista que viu a la costa de Xaafun i cada matí va a veure el mar i a moldejar una escultura d’ un animal, aquell dia va fer un cavall, quan el va haver acabat i se’n va anar a casa el cavall va cobrar vida però no es podia moure, els cavallons blancs de les onades li deien que anès amb ell. Fins que una onada li va cobrir completament i aleshores va poder anar amb els altres cavallons blancs i capbussant-se i renillant se’n va anar amb els altres cavallons.
La gent a l’endemà diu que aquell cavall tan bonic se l’ha emportat el mar

Dimecres 7 Desembre 2011
RESUM

La nostra narració, esta situada a l’Índia (Nova Delhi).
Tracta sobre un noi anomenat Yamal, que coneix a una noia, Yasmin. Es van coneixer a la fàbrica en la qual treballaven ja fa cinc anys. Ell era un noi qualsevol que fabricava samarretes. La Yasmin, era una capatassa que es va fer amiga del jove. Al poc temps fan fer-se parella i ell va deixar la fàbrica per estudiar una carrera.

Dimecres 7 Desembre 2011
CANVI DE VIDA

Tracta d'una família de Guayaquil, Equador. Que era molt pobra, fins que arriba una família catalana per motius laborals i, quan la van conèixer, van veure que es mereixien una millor vida i van fundar una ONG anomenada ''Canvi de vida'' per poder ajudar a famílies que es troben en aquesta situació.

Feed RSS de notícies

 

teaming facebook myspace twitter rss
 
mapa centres educatius
Nom d'usuari:
Contrasenya:
Si no ho estàs, registra’t aquí.
 

diades contes del mon