1º categoria


  Aquí apareixeran els contes de la primera categoria.
  Cliqueu aquí per enviar el vostre conte

Titular notícies

Dimarts 13 Desembre 2011
Aquest  és un conte tradicional de Moçambic. Ens parla del record de la gent que ja no hi és i que nunca se'n van perquè mai ens oblidem. Està explicat  a través d'una àvia i un nen que viuen en un poblat. És una mica màgic tal com és el text. És una versió d'un conte de tradició oral que s'ha recuperat d'una àvia de Maputo ( capital de Moçambic). S'ha escollit perquè estem treballant un projecte amb les escoles d'aquesta ciutat. Tots hi han participat ja que s'ha hagut d'adaptat, de fer el dibuix i de gravar-lo.

Dilluns 12 Desembre 2011
El Panxo era un nen pobre que vivia a Mèxic i li agradava molt fer excursions per la selva. Un dia es van trobar un nen perdut  i l’ajuden a tornar a casa seva.

Dilluns 12 Desembre 2011
Una família que marxa del seu país per buscar una vida millor. Les filles es perden i les troba un senyor que acabarà sent important per la vida de tota la família.

Dilluns 12 Desembre 2011
Una família de Lleida ha de marxar a Guinea Conakry a treballar per culpa de la crisi.  Els nens s’ adonen de les diferències amb el nostre país. Van a l’ escola i no entenen els companys, els veuen diferents però juguen tots plegats. Al final celebren una festa per tal d’ arribar a una millor relació i coneixement.

Dilluns 12 Desembre 2011
Els protagonistes són dos germans guineans que viuen a la selva. La presència de caçadors furtius fa que es plantegin una estratègia per tal d' ajudar als animals. Buscaran la col·laboració d'una girafa. Implicaran també a tots els habitants del poblat.

COMENTARI: El tema va sorgir per la presència a l'aula del Mamadou,un alumne guineà. Es va parlar de la selva guineana i alguns dels animals que hi habiten. Vam comentar en gran grup la problemàtica de la caça furtiva, de les espècies  animals en perill, etc. Va ser l'alumne guineà el que va proposar el nom dels protagonistes .També ens va parlar de fruites habituals a la zona, utensilis i costums. Vam buscar altres informacions a Internet i llibres.

Dilluns 12 Desembre 2011
La Kawtar és una nena que marxa al Marroc i els nens de la classe li fan un regal perquè es recordi de tots els amics i amigues. Aquest regal l’ajuda a sortir-se’n d’alguns problemes.

Dilluns 12 Desembre 2011
Conte de creació pròpia on s’explica, a mode de metàfora, les diferències entre diferents cultures i l’acceptació i comprensió de cadascuna d’elles. La història esdevé com un conte del padrí Ramon al seu net, el Jan.

Dilluns 12 Desembre 2011
La Fatou i l’Alfa són dos germans que salven un lleó d ‘una mort segura.
El lleó i els dos germans es fan amics . El lleó que es diu Kandú salva també els dos germans d’una mort segura en mans de la serp Trescaps. Al final viuen feliços i alagres a la sabana del Camarun.

Dilluns 12 Desembre 2011
Cansat de les distraccions contínues del seu fill, un rei va demanar a un savi que s’ocupés d’ell i l’instruís. Era un nen molt actiu, i no hi havia manera de fer-lo parar quiet, i allò va ser el primer que va voler solucionar el savi.Conte persa . Ens vol fer adonar que per poder gaudir de tot el que ens envolta i per aprendre moltes coses, és necessari posar-hi atenció.

Dilluns 12 Desembre 2011
Encara que sembli impossible, fa molt de temps hi havia una vella que vivia dins un setrill. Ningú no sabia per què, però el setrill era casa seva. I no estava precisament contenta que això fos així! La dona es passava el dia queixant-se, tant, que ja ningú l’escoltava.

Feed RSS de notícies

 

teaming facebook myspace twitter rss
 
mapa centres educatius
Nom d'usuari:
Contrasenya:
Si no ho estàs, registra’t aquí.
 

diades contes del mon